Puntenverlies tijdens waterballet vv EBOH C1 – vv Sliedrecht 2-2

Door omstandigheden een beetje later dan normaal maar hier is hij dan eindelijk : het wedstrijdverslag van EBOH C1 – v.v. Sliedrecht C1.

Zaterdag 9 maart 2013 vandaag staat de thuiswedstrijd tegen vv Sliedrecht C1 op het programma. Na de geweldige wedstrijd tegen vv Smitshoek C1, van afgelopen woensdag, zijn de verwachtingen voor vandaag hoog gespannen. We hebben na de winterstop nog niet echt goed gespeeld en inmiddels ook al wat puntjes laten liggen. Dit proberen we vandaag recht te zetten.
Er is wel enige verbazing omdat de wedstrijd ondanks de hevige regenval toch gespeeld wordt. Snorkel, zwemvliezen en zwemvest aan en we beginnen aan de warming up. Ook tijdens de warming up blijkt dat het veld dramatisch is maar daar hebben beide ploegen last van en bovendien ook de scheidsrechter keurt het veld goed.

Om 10:30 uur fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd en al in de eerste minuten lijkt het er op dat het een zware wedstrijd wordt voor C1 deels door de weers- en veldomstandigheden maar zeker ook omdat de rood/zwarten niet hun beste spel laten zien. Ondanks dat er tijdens de wedstrijdbespreking toch duidelijke afspraken zijn gemaakt worden deze al snel niet nagekomen. Onze gasten uit Sliedrecht zitten wel redelijk in de wedstrijd en krijgen in de eerste helft ook de meeste kansen alwaar ze twee keer uit weten te scoren. Ondanks het matige spel van de rood/zwarten hebben we toch een paar opgelegde kansen maar deze helpen we vakkundig om zeep. De 0-2 ruststand is een feit.

Tijdens de rust volgt een “ donderspeech” en worden een aantal positie wisselingen en wissels gedaan. C1 lijkt geschrokken van de speech en komt heel anders uit de kleedkamer. Hoewel de omstandigheden steeds slechter worden probeert C1 weer te gaan voetballen. De druk op de Sliedrechtse verdediging wordt steeds groter en het is wachten op de aansluitingstreffer. Als de 1-2 valt lijkt er nog genoeg tijd om de wedstrijd te laten keren. Sliedrecht deelt heel zelden nog wat speldenprikken uit maar de echte kansen zijn toch voor onze ploeg. Uitstekend wordt de 2-2 in het doel geprikt en iedereen lijkt ervan overtuigd dat een overwinning tot de mogelijkheden behoort. Helaas weten we, ondanks een paar opgelegde kansen, niet de “winnende” te maken.
Misschien is de 2-2 uitslag, zeker gezien onze matige eerste helft, wel een terechte uitslag.

Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen B.V.V.  Den Bosch, we moeten om 12:45 uur spelen, en zullen om 10:45 uur vertrekken richting “ zuiden”.
We zullen in Den Bosch weer eens een echte goede wedstrijd op de mat moeten leggen, deze week hard trainen en zaterdag de koppies helder! Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in.
Doelpuntenmakers: Rayvano 1-2 en Nick 2-2