Promotie lonkt voor EBOH 2 na 2-1 winst op Dinteloord 2

“Anders dan de uitslag doet vermoeden waren wij gewoon een klasse beter dan Dinteloord. In de eerste helft hadden we al afstand moeten nemen maar het vizier stond weer eens niet op scherp bij mijn spelers. Maar desondanks ben ik tevreden met het resultaat.” Dat waren de woorden van een trainer die bezig is aan zijn laatste paar wedstrijden als trainer van EBOH 2. “Onze doelstelling was drie jaar geleden dat wij met het tweede door moesten stoten van de reserve derde klasse naar de reserve eerste klasse. We zijn daar nu heel dichtbij. Nog 1 punt in twee wedstrijden. Als de jongens het besef hebben dat we iets unieks kunnen bereiken dan komt het goed. Ik heb alle vertrouwen in deze jongens om de klus volgende week te klaren.”  
Rachid el Mokhtari zag zijn ploeg deze middag een 2-1 overwinning boeken tegen Dinteloord 2. Al vanaf het beginsignaal van de scheidsrechter was al duidelijk dat EBOH veruit de betere ploeg was deze zonnige zaterdagmiddag. Johan Gerlach opende na een klein half uur spelen de score na een mooie solo. EBOH kreeg mogelijkheden zat om de score uit te bouwen maar faalde elke keer weer opzichtig in de afronding. Daarnaast hielp de grensrechter ook niet mee door continu te vlaggen na elke steekbal van EBOH. 

In de tweede helft voerde EBOH de druk op maar kon de kansen niet benutten. Zo waren er missers van Sietse Schuurman, Yavuz Guler en Johan Gerlach. Dinteloord kon EBOH tot de 60ste minuut tegenhouden totdat Johan Gerlach voor de 2-0 zorgde. Een prachtige pass van Vincent Mutter werd door Gerlach koelbloedig afgerond. EBOH ging gretig op jacht naar de derde treffer maar slaagde daar niet in. De bal raakte tot twee maal toe het “houtwerk” en als de bal tussen de palen ging dan stond daar een meer dan uitstekende doelman van Dinteloord in de weg. Met het oog op de belangrijke wedstrijd van volgende week werden de spelers die kleine pijntjes of vermoeidheid vertoonden gewisseld. EBOH bleef de betere ploeg maar Dinteloord kon toch vlak voor tijd uit een hoekschop de aansluiter scoren. Dat deerde EBOH echter niet en de winst was binnen. 

Aanvoerder en routinier Bas van Oosterhout is zich bewust van de aankomende wedstrijden en ondanks de vermoeidheid en de pijntjes (ouderdom?) wil hij zijn laatste seizoen bij de selectie ( na 16 jaar) in stijl afsluiten: ” Als je de groep ziet en samen met ze voetbalt dan kan je alleen maar concluderen dat we gewoon goed bezig zijn. We moeten onszelf nu alleen nog maar belonen door een overwinning en het behalen van de promotie naar de eerste klasse volgende week. We spelen gelukkig thuis en tegen Zwaluwe die we na de 1-5 verliespartij eerder dit seizoen echt nog niet vergeten zijn. We moeten geloof hebben in elkaar….dan komt het goed.”
 
EBOH 2 speelt zaterdag 27 april om 12:00u thuis tegen de nummer drie uit de competitie Zwaluwe 2. Bij winst of gelijkspel promoveert de club aan de schenkeldijk naar de reserve eerste klasse. Alle supporters zijn van harte welkom om de ploeg aan te moedigen.