EBOH C1 in finale KNVB beker

v.v. Hardinxveld C1 – EBOH C1     2-3
Zaterdag 20 april 2013, 3 dagen na onze grandioze overwinning op Vitesse O14 staat vandaag de belangrijke wedstrijd tegen vv Hardinxveld C1 op het programma. Hardinxveld C1 de kampioen in de hoofdklasse waar wij als nummer 2 op een straatlengte achterstand staan. De wedstrijd van vandaag is echter geen competitie wedstrijd maar de ½ finale van de KNVB beker en laten we eerlijk zijn beide ploegen willen eind mei best in de finale staan ………………………… in ieder geval wil EBOH het goede seizoen afsluiten met een prijs of in ieder geval een finale plaats.Toch een beetje gespannen, maar met een lekker gevoel na de overwinning van dinsdagavond, vertrekken we om 09:15 uur naar Hardinxveld. Het zonnetje schijnt en hoewel het niet al te warm is, is het perfect voetbalweer. We besluiten ruim de tijd te nemen voor de wedstrijdbespreking en na de warming-up niet meer terug naar de kleedkamer te gaan.
Na de warming up fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd en direct creëren de rood/zwarten een veldoverwicht en hoewel het eerste kansje nog voor Hardinxveld is volgt er kans op kans voor EBOH C1. Ons positiespel is, net als dinsdag, uitstekend verzorgt maar het is nog altijd wachten of EBOH het veldoverwicht ook kan laten zien op het scorebord. Als onze spits de twee centrale verdedigers met zich meetrekt valt er een gat in de verdediging van Hardinxveld en een van onze middenvelders weet daar handig gebruik van te maken en schiet de bal, vanuit de tweede lijn, droog en hoog in het doel 0-1. Heel lang kunnen we niet van onze voorsprong genieten want als een hoge voorzet verkeerd getaxeerd wordt kopt een van de rood/witten onberispelijk de bal in het netje. Na even gemopperd te hebben op elkaar stropen we de mouwen weer op en gaan verder met waar we gebleven waren. Als de bal door de Hardinxveldse verdediging niet goed verwerkt wordt valt de bal voor de voeten van een van onze spitsen, hij bedenkt zicht geen moment, en schiet de bal keurig in de verre hoek, wederom de voorsprong voor EBOH 1-2. Vlak voor de rust valt een schitterende bal, gedragen door de wind, onderkant lat achter de keeper in het vijandelijke doel en is het met een 1-3 voorsprong lekker rusten.

Na de rust zet Hardinxveld aan en er ontwikkeld zich, voor de neurale toeschouwer zeker, een leuke spannende en gelijk opgaande wedstrijd . Hoewel beide elftallen geen echt grote kansen creëren is het een spannende wedstrijd van hoog niveau. Vlak voor het eindsignaal weet Hardinxveld, na een verdedigingsfout, toch te scoren en volgen er nog spannende minuten en is het voor de rood/zwarten toch nog even billenknijpen. Dat beide partijen vol gas geven is duidelijk, soms gaan de spelers over de schreef, wat weer resulteert in 5 gele kaarten in de laatste 5 minuten. Niet goed natuurlijk maar dit geeft wel het belang van deze wedstrijd weer die beide ploegen beslist willen winnen. Na vele minuten in blessuretijd fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal en is de overwinning in Dordtse handen, de overwinning wordt uitbundig gevierd op het veld en gaat nog even door in de kleedkamer. We kunnen naar de finale die, zoals het er nu uitziet, gespeeld wordt op zaterdag 25 mei 2013.
Een groot compliment mag uitgaan naar de uitstekend leidende jonge scheidsrechter!
Een compliment willen we uiteraard ook geven aan onze jongens die echt een geweldige wedstrijd op de mat hebben gelegd met de juiste inzet en prima positiespel. Jongens voor de staf was het echt genieten vandaag ………………………. we tekenen voor nog zo’n wedstrijd in de finale ……….. klasse!

Maandag trainen we weer en woensdag spelen we een oefenwedstrijd in en tegen Barendrecht C1.
Zaterdag staat er wederom een wedstrijd tegen Hardinxveld op het programma, nu een thuiswedstrijd, en voor de competitie. We zullen een ploeg treffen die zeker revanche wil nemen voor de nederlaag van vandaag ……………… we zijn reeds gewaarschuwd!
Doelpuntenmakers: Julian 0-1, Tuni 1-2 en Jordi 1-3