Pover EBOH verliest van Streefkerk

Op papier was EBOH – Streefkerk een belangrijke wedstrijd. Winnen betekende aanhaken bij de top, verliezen terugvallen in de middenmoot. Er moest vandaag dus gewonnen worden. Op voorhand was EBOH op haar hoede voor Streefkerk wat bekend staat om haar snelheid voorin. Daar moest voor gewaakt worden. Ondertussen zou EBOH zelf kansen af moeten dwingen. Iets wat de thuisploeg normaliter goed kan.

De wedstrijd begon klokslag half 3 en EBOH opende onzeker. De ploeg leek nerveus, bang om fouten te maken. Terwijl de tegenstander ook de bal niet heel gemakkelijk rond kreeg en vooral in de eindfase ballen over de zijlijn schoot of ballen weer simpel inleverde. In de openingsfase deelden beide ploegen nog wel speldenprikjes aan elkaar uit. Streefkerk schoot van afstand ruim over en Ronald schoot namens EBOH een vrije trap ver naast.

De wedstrijd ontwikkelde zich in een saai schouwspel. Beide ploegen konden geen vuist maken. Echte kansen konden beide ploegen niet afdwingen. In de eerste helft kwam EBOH niet verder dan een gevaarlijk schot van Patrick, dat knap werd gekeerd door de doelman uit Streefkerk. Streefkerk werd helemaal niet gevaarlijk.

Na rust werd het spel niet veel beter. De eindpass kwam continu niet aan. Sietse, Sebas en Mo kregen geen bruikbare ballen om af te werken op doel. Alleen Patrick lukte het nog een keer van afstand uit te halen, maar de bal ging rechts naast. Met de inbreng van Tim, William en Marc Oldenburger probeerde de thuisploeg nog wat te forceren. Maar in de 80e minuut viel dat plan in duigen, toen Tim na een tik naar de grond ging en de strijd moest staken. Geen wissels meer, dus met tien verder.

Even leek EBOH met tien man toch nog gevaarlijk te kunnen worden. Maar niets was minder waar. In de allerlaatste minuut strafte Streefkerk een fout van EBOH af. Na een serie knulligheden, kon een hoge bal door de EBOH verdediging niet weggekopt worden, vervolgens ging een buitenspeler van Streefkerk er van door. Hij was even uit het oog verloren. Vervolgens kwam Joey laat uit en de aanvaller van Streefkerk rondde simpel af. 0-1. En dat betekende een zeer pijnlijke nederlaag voor de rood zwarten.

Na afloop van de wedstrijd kreeg Paul nog rood. De scheidsrechter begreep hem verkeerd. Paul reageerde zich verbaal af op een teamgenoot. De scheidsrechter dacht dat dit tegen hem bedoeld was. Dat kon er ook ook wel bij. Volgende competitiewedstrijd tegen Haaften.