Pokerkampioen van EBOH: Marco Reidel

Vorige week streden 32 man in de kantine om de titel “Pokerkampioen van EBOH 2013”. Rond middernacht was het uiteindelijk Marco Reidel (speler van EBOH 7 en trainer van EBOH F3) die de rest van het deelnemersveld achter zich liet en zich nu een jaar lang Pokerkampioen van EBOH mag noemen.

De strijd begon iets na 5 uur in de kantine op 4 tafels. De verwachting was dat er tot aan de pauze niet veel vuurwerk te verwachten viel, maar na een uur bleek dat er toch al flink wat spelers zich opnieuw hadden moeten inkopen. Na de eetpauze kon het echte werk beginnen: opnieuw inkopen was niet meer mogelijk. Stukje bij beetje verdwenen spelers van de tafels, werden tafels opgebroken en rond 10 uur waren er nog 2 gevulde tafels over.
 
De 1e 13 spelers hadden prijs, Mo Zaada was degene die dit net niet haalde. Hij eindigde als 14e net buiten de prijzen. Dennis vd Graaf was de 1e die na Mo de strijd moest staken, maar hij stak wel de zeer begeerde deo/douche-set in zijn zak. De 12e t/m 9e plek gaf recht op 1 mooie fles wijn, die achtereenvolgens door Marco Kroonen, Hans van Pelt, Yuri Overhand en Berry Maasdam
in bezit werden genomen. Plekken 8 t/m 5 werden behaald door Rick Reijnders, William Schrauwen, Abdul Zaada en Paul Reijnders. Zij kregen alle vier 2 flessen wijn voor hun geleverde prestatie.
 
Nog 4 man in de strijd, waarvan er slechts 1 gezien zijn weelderige haardos echt baat had bij de 4e prijs: een kappersbon van Rowes Haarmode. Jasper de Bruin bleef Leo Groeneweg echter net voor en kon een VVV-bon in zijn zak steken. Mocht Leo zich binnenkort aan de Schenkeldijk vertonen met een mooie permanentje of extensions, dan weten we in ieder geval waar hij is geweest. De “bald heads-up” tussen Marco Reidel en Bas van Oosterhout kon beginnen. Marco had gedurende de hele avond in de kopgroep gezeten qua fiches, Bas zijn stapel varieerde nogal qua omvang. Na de nodige steken over en weer, gokte Bas uiteindelijk verkeerd en bleek de 99 van Marco sterker dan de K3 van Bas. Al met al een terechte winnaar, Marco Reidel dus! Naast de titel Pokerkampioen van EBOH, was hij net als Bas ook nog een mooie VVV-bon rijker.
 
Doel van de avond was om geld op te halen voor de jeugd, iets wat uitstekend is gelukt: ruim 300 euro. Daarnaast was het een uitermate gezellige avond, zeer zeker voor herhaling vatbaar (in januari 2014).
 
Tot slot bedanken we Teus en Nans Visser voor het opengooien van de keuken, barmannen Frank vd Laan, Michael Roozen, Michel Carlier en Alex Zondervan, Rowes Haarmode en Bodegas Estrellas voor de wijnen.

Tot volgend jaar!