Plan ligt klaar voor alternatieve Dordtse “corona-competitie”

“Door Fred van Dongen”
Mocht de KNVB over drie weken besluiten dat de competitie bij de amateurs niet wordt hervat dan krijgt de stad Dordrecht een eigen alternatieve competitie. Daartoe hebben de trainers Danny Slegers (DFC) en René Ebbers (EBOH) het initiatief genomen.

Danny Slegers licht toe: ‘René kwam er mee of wij daar voor open stonden en ik ben direct aangehaakt. Hij heeft iedereen benaderd en enthousiast gemaakt en ik neem de organisatie zoveel als mogelijk is voor mijn rekening’. Danny vervolgt: ‘We zijn voornemens om met alle Dordtse standaard- en 2de-elftallen een Dordt Cup te organiseren. Uiteraard aparte competities voor eerste en tweede elftallen. Iedereen is benaderd en iedereen is zeer positief. We gaan in poules van 6 á 7 clubs strijden om een plek in de kwartfinales. Twee poules waarin we allemaal één keer tegen elkaar spelen. Iedere club speelt dan 5, 6 weken achter elkaar thuis een Dordtse derby met hetzij het eerste hetzij het tweede. De kantines moeten dan wel open zijn uiteraard om elke club te kunnen helpen.

De kwart- en halve finales worden op basis van loting vastgesteld. De halve finales en de finale zullen op terreinen van DFC en EBOH gespeeld worden. Die twee clubs zijn immers de organisatoren. We hebben overigens bij de BVO FC Dordrecht de vraag neergelegd om bijvoorbeeld met hun Onder-19 en O-21 mee te doen’.
Wanneer zou de aftrap kunnen zijn voor de alternatieve maar ongetwijfeld zeer aansprekende Dordt Cup?
Danny Slegers: ‘Alles afhankelijk van de tijd die we hebben. Maar we mikken op een start half, eind april. We spelen alleen in de weekenden wat toch het beste is voor de clubs. Begin, half juni zijn we dan klaar’.
De stad Dordrecht telt tien verenigingen waarvan er drie zowel een zaterdag- als zondag tak hebben: DFC, EBOH, RCD, FC Dordrecht Am, SC Emma, GSC/ODS (zat en zon), Dubbeldam (zat en zon), Oranje Wit, SSW (zat en zon) en Wieldrecht. Zodoende kunnen dertien ploegen aan de toernooien deelnemen. Indien ook FC Dordrecht Betaald teams afvaardigt kunnen er twee poules van zeven clubs worden gevormd die een halve competitie draaien. Elke club speelt dan drie keer thuis en drie keer uit.

Hieronder ziet u het competitieschema voor de eventuele Dordt Cup
Het evenement krijgt definitief groen licht als de KNVB besluit de lopende amateurcompetities te staken vanwege de coronacrisis Op bijgaande sheets van competitieleider annex DFC-trainer Danny Slegers van DFC staan de speeldata en wedstrijden voor respectievelijk de eerste en de tweede elftallen van de deelnemende clubs. Danny Slegers ten overvloede: ‘GSC is natuurlijk GSC/ODS’.