Peursum D1 – E.B.O.H. D1

De inhaalwedstrijd van 20 oktober tegen Peursum D1 zou gespeeld worden op woensdagavond 31 oktober aanvang 19.15 uur.

We waren onverwachts wel erg compleet, 2 jongens die er eigenlijk niet zouden zijn, kwamen de geledingen versterken. Dat maakte dat de trainer volop keus had.

E.B.O.H. startte zoals eigenlijk altijd heel sterk en was heel aanvallend gericht. Wij kregen in de 1ste 5 minuten wel 3 kansen die een goal hadden moeten zijn. Maar in plaats van simpel te voetballen, werd meerdere malen de moeilijkste weg gekozen. E.B.O.H. was constant druk naar voren aan het zetten maar het middenveld sloot niet goed aan naar de aanvals linie. Hierdoor kwamen we wel steeds bij de zestienmeterlijn van Peursum, maar de kansen die we dan kregen, waren te slappe ballen op de keeper, of de laatste pass kwam niet aan. Het gevolg was dat Peursum met enige regelmaat heel gevaarlijk was in de counter. En dat is dan direct het grote probleem bij E.B.O.H. namelijk het omschakelen naar verdedigen. Na heel veel scorings mogelijkheden, viel de 0 – 1. Echter daar hadden we maar heel kort plezier van, we verzuimden om elkaar te helpen bij het verdedigen en binnen de minuut stond de 1 – 1 op het scorebord.

Na de rust ging E.B.O.H. er weer tegen aan en deed er een schepje bovenop. Dat resulteerde na 5 minuten in de 1 – 2. Wij dachten toen dat de buit binnen was, maar niets is minder waar. Peursum begon aan een aanvals offensief en E.B.O.H. had het nakijken. Met hun snelle voorhoede wist Peursum de stand binnen 3 minuten om te zetten in een 3 – 2 voor Peursum. De trainer deed wat omzettingen, dat resulteerde in meer rust in de achterhoede en op het middenveld. Met nog ruim twintig minuten te spelen gaf E.B.O.H. gas en maakte al heel snel de gelijkmaker. Opluchting bij allen die een E.B.O. hart hebben. Vanaf dat moment ging E.B.O.H. voetballen. Er werd opgebouwd van achteruit, de combinaties tussen de linies gingen lopen. We speelden samen en dat gaf ook weer rust, waardoor we meer aan voetballen toekwamen. Aan het eind van de wedstrijd stond er een stand van 3 – 5 op het scorebord.

Conclusie: misschien hebben we Peursum wel een beetje onderschat en dachten we dat doen we wel eventjes. Maar niets was minder waar, Peursum heeft een goed voetballende ploeg die heel goed profiteerde van onze zwakke momentjes of foutjes. Zij gaan zeker nog punten pakken. Voor E.B.O.H. kunnen we zeggen wij blij zijn met de 3 punten. Uiteindelijk hadden we denk ik ook wel 3 punten verdiend als we de gehele wedstrijd bekijken. Nu op naar zaterdag waar VVGZ in Zwijndrecht onze gastheer is. Wel weer een heel erg vroege wedstrijd. Namelijk om 07.30 uur aanwezig bij VVGZ en om 08.30 begint de wedstrijd.

Succes jongens, hou de laatste 20 minuten tegen Peursum aan en dan voetballen we goed.