Pelikaan jo13-1 – E.B.O.H. jo13-1

Zaterdag 6 oktober 2018, ook nu weer een vroegertje. Verzamelen om 07.30 uur en aanvang wedstrijd 08.30 uur.

Met nog de goede vibes in de benen van het afgelopen succesvolle weekend, begonnen de jongens aan de wedstrijd tegen Pelikaan. De spirit zat er direct in want vrijwel direct na de aftrap, ging E.B.O.H. op het vijandelijke doel af. In de situatie alleen op de keeper liep de E.B.O.H. speler goed door en was razend snel. Helaas op het beslissende moment speelde hij de bal te ver vooruit. Hierdoor werd het een makkelijke prooi voor de keeper. In de 8eminuut had E.B.O.H. weer een goed opgezette aanval die eindigde op de paal. Weer een minuut later strandde E.B.O.H. wederom in een 1 tegen 1 situatie op de keeper. De druk was groot op het doel van Pelikaan. Doordat we in de as vaak te slordig waren, had Pelikaan toch wel wat plaag stootjes die weer gerepareerd moesten worden.

In de 13eminuut was het dan eindelijk raak en stond er 0 – 1 op het scorebord. Met nog enkele goede mogelijkheden, een keer net over en een keer net naast, bleef E.B.O.H. de bovenliggende partij. De eerste helft werd uiteindelijk afgesloten met 0 – 1. Daar waar er echter behoorlijk wat goede kansen waren om een hogere score neer te zetten.

Ruststand 0 – 1

Na rust oogde het een stuk rommeliger. We sloten niet goed aan en waren te vaak net te laat om druk te zetten.  Pelikaan kreeg een dot van een mogelijkheid. Door niet alert te reageren op het middenveld, hadden we achterin een probleem. Uiteindelijk werd er een overtreding gemaakt net buiten de 16. Gelukkig hadden we ervan geleerd dat de overtreding niet binnen de 16 meter moet plaats vinden. Echter net buiten de 16 is ook heel riskant. De vrije schop was echt goed genomen, gelukkig voor E.B.O.H. spatte de bal op de lat uit elkaar. En ja wanneer Pelikaan dan niet scoort, dan komt E.B.O.H. met een ontzettend goed uitgespeelde counter. De diepte pass was uitmuntend en na een slalom over de vijandelijke helft werden er drie spelers en de keeper uitgespeeld 0 – 2 in de 34eminuut. Het gas werd erop gezet en 3 minuten later stond er 0 – 3 op het scorebord.

Ondanks de 2 doelpunten en het veldoverwicht bleef het rommelig en waren de passes te onnauwkeurig, te laat druk zetten en vaak kijken naar de ander of die het kon oplossen. Na geklungel over verschillende schijven kwam de beloning voor Pelikaan. Daar waar we echt de nul hadden kunnen en moeten houden ging het mis. De keeper kwam te laat dook op de bal, liet hem los en de bal werd door de spits binnen geschoten. Met nog 20 minuten te gaan hadden we best nog wel mogelijkheden, maar door de goal van Pelikaan hadden zij het idee dat er nog wat te halen was. De keeper van EBOH pakte vervolgens 2 fantastische ballen, waarmee hij E.B.O.H. overeind hield. De wedstrijd kabelde voort en de scheidsrechter had het na 58 minuten wel gezien en floot af. Genoeg stof voor de training, maar wel drie verdiende punten. Gefeliciteerd mannen, volgende week thuis tegen Groote Lindt.

Eindstand 1 – 3