Pelikaan 4 laat EBOH 2 flink zweten

EBOH 2 maakte het zichzelf erg moeilijk door een 3-0 ruststand bijna weg te geven. Pelikaan scoorde binnen vijf minuten in de tweede helft twee maal. Waar het eerder dit seizoen alsnog fout liep bij EBOH bleven de rood zwarten dit keer rustig. Een makkelijk gegeven strafschop vlak voor tijd, bracht de bevrijdende 4-2 eindstand op het scorebord.

EBOH begon deze kletsnatte zaterdagmiddag getergd tegen Pelikaan. De eerdere ontmoeting dit seizoen werd nog door Pelikaan met 2-1 gewonnen. De bal lag al na twee minuten in het net. De scheidsrechter keurde de goal echter af vanwege buitenspel. EBOH bleef pressie houden en na tien minuten spelen vloog de vrije trap van Alen Sirovica in één keer via de paal het doel in. Vijf minuten later scoorde Randy Camfferman de 2-0 voor EBOH. Goed druk zetten resulteerde in balbezit en de daaropvolgende counter zorgde ervoor dat Randy Camfferman alleen voor de doelman verscheen. De bal werd koelbloedig in de hoek geschoven.

Pelikaan werd overklast en moest wat harder gaan spelen om EBOH tegen te houden. EBOH gaf geen gas terug en het was wachten op de 3-0. Voordat de 3-0 werd gescoord werd er op het middenveld een veldslag uitgevochten. Hard maar fair werd er door beide ploegen geknokt voor elke meter. Dit resulteerde in een harde botsing tussen de rechtsback van EBOH en de middenvelder van Pelikaan. Het resultaat was een dik ei op het voorhoofd van de EBOH speler en een gapende hoofdwond voor de ongelukkige Pelikaan speler. De wedstrijd werd even stilgelegd zodat de speler verzorgd kon worden en naar het ziekenhuis afgevoerd kon worden voor een flink aantal hechtingen. EBOH wenst deze speler veel sterkte toe met het herstel.

Vijf minuten na dit ongeluk werd er verder gevoetbald. Een aangeslagen Pelikaan kon niet verhinderen dat Randy Camfferman vanaf het middenveld drie man voorbij liep en de bal tegendraads de hoek in schoof. Zo gingen de ploegen de rust in met een 3-0 voorsprong voor EBOH.

De tweede helft was voor Pelikaan het sein om alles of niets te spelen. EBOH geloofde het wel en liep na drie minuten te slapen bij een uitval van Pelikaan. Een van richting veranderd schot belandde bij de geheel vrijstaande pelikaan spits. Het was een koud kunstje om de bal in het lege doel te planten. Pelikaan putte moed uit deze goal en drie minuten later was het weer raak. Verdedigend stond het niet goed bij EBOH en de spits van Pelikaan kopte knap de 3-2 binnen. EBOH was even de klust kwijt en het mag doelman Donny van de Laars bedanken voor de reddingen die hij verichtte op 3 knappe schoten. Met nog twintig minuten voor de boeg begon EBOH de controle over te nemen en kwam dichtbij de 4-2. Zo schoot Ali Er twee keer op de lat en invaller Mohammed Taiijou faalde één op één met de goed spelende doelman van Pelikaan. Pelikaan werd terug gedrongen tot in de eigen “zestien” en vijf minuten voor tijd belandde de bal tegen de hand van de aanvoerder van Pelikaan. Waar veel scheidsrechters beslissen dat het onbewust was, besliste deze scheidsrechter anders. Felle protesten van Pelikaan hielpen niet en Bas van Oosterhout benutte dit buitenkansje feilloos. Als een gretige hond schoot hij de bal strak in de hoek. Pelikaan gaf het verzet op en EBOH won verdiend maar met veel moeite de wedstrijd.