EBOH knokt zich naar drie-punter

Tegen een regenachtig decor knokte EBOH zich naar de tweede overwinning van dit kalenderjaar. Na een 0-1 achterstand bij rust, scoorde Mo Salman in de tweede helft tweemaal en zodoende won EBOH met 2-1.

EBOH – Tricht : 2 – 1
Doelpuntenmaker : Mo Salman (2x)

Na de kansloze 4-0 nederlaag had EBOH afgelopen zaterdag wat recht te zetten tegen Tricht. De uitwedstrijd in Tricht eindigde eerder dit seizoen in de brilstand. In die wedstrijd hadden beide ploegen moeite “gevaarlijk” te worden. Echter om het seizoen niet voor spek en bonen af te hoeven maken, moest EBOH vandaag winnen.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de thuisploeg ook voor de winst speelde. Tricht werd vast gezet en had eigenlijk het eerste half uur niets in te brengen. Echter de keeper van de uitploeg hield zijn doel schoon na inzetten van onder andere Mo Salman.

Na een half uur kracht smijten moest EBOH wat gas terug nemen en Tricht rook haar kansen. Vlak voor rust was het de uitploeg die de scoren opende. Waar EBOH eerder had verzuimd te scoren, deed Tricht dit uit een voorzet vanuit een vrije trap vanaf de linkerflank wel. 0-1.

Na rust hadden de rood-zwarten nog 45 minuten om een achterstand goed te maken. In de eerste minuten kwam EBOH moeilijk terug in de wedstrijd maar langzaamaan ging het beter en beter lopen. Na inbreng van Patrick Bijl en Sietse Schuurman werd de thuisploeg nog gevaarlijker. Tricht had vooral moeite met de snelheid van “de Toivonen van EBOH”.

Uiteindelijk kwam EBOH definitief terug in de wedstrijd na een doelpunt van Mo Salman. En niet veel later werd de strijd van EBOH beloond na weer een doelpunt van Mo Salman, die een prachtige slalom knap afrondde. Sebastian Bekkers had vervolgens nog een grote kans op de 3-1, maar nadat hij eigenlijk de keeper al voorbij was, wist deze alsnog knap de inzet te keren.

Vijf minuten voor tijd ontsnapte Sebastian Bekkers aan een donkerrode kaart na een grove charge op Tricht’s nummer 10. Die vervolgens het veld geblesseerd moest verlaten. Zodoende ontsnapte EBOH ook aan slotfase waarbij met tien man de voorsprong moest worden vastgehouden. De score bleef steken op 2-1 en de drie punten bleven aan de Schenkeldijk.

Selectie:
1. Joey Hughes
2. Milan Bakx
3. Marc Pirone
4. Paul Reijnders
5. Vincent Mutter
6. Marc Oldenburger
7. Ronald Plaisier
8. Abdul Zaada (60. Patrick Bijl)
9. William Schrauwen (75. Sebastian Bekkers)
10. Mo Salman
11. Johan Gerlach (65. Sietse Schuurman)

12. Sietse Schuurman
13. Patrick Bijl
14. Tim Stok
16. Sebastian Bekkers
22. Donny v.d. Laars