Papendrecht – EBOH haalt weer het einde niet

Al was de reden nu een hele andere. In 2019 werd de wedstrijd gestaakt wegens wanordelijkheden, maar daar was deze keer geen sprake van. De beide teams streden weliswaar op het scherpst van de snede, maar de onderlinge verstandhouding was bijzonder sportief en met respect voor elkaar. Toen de 2de helft op het punt stond van beginnen werd EBOH supporter Jordy Heuverling, vriend en neef van enkele spelers onwel. Gelukkig was hij snel aanspreekbaar en toen de ambulance arriveerde werd hij eerst ter plaatse medisch behandeld, voordat hij naar het ziekenhuis ging. De emoties waren bij sommige spelers dusdanig hoog opgelopen, dat scheidsrechter Jan Tempelaar in overleg met beide aanvoerders wijs besloot om de wedstrijd niet te vervolgen.


Beide teams misten enkele belangrijke krachten. Bij EBOH waren dat Elvis Versluis (liesklachten) en Haris Brzac (privéomstandigheden) en bij Papendrecht Jay Luciano en Norichio Nieveld, waarbij vermeld moet worden dat hun plaatsvervangers Jarden van Ek en Rick Molenaar niet voor hun onder deden. Zelfs beter, want zij waren beiden goed op dreef en verantwoordelijk voor de doelpunten van Papendrecht. Nadat Jarden van Ek al een keer de binnenkant paal geraakt had en Noël Goossens een buitenkansje net voorlangs tikte, was het raak voor de thuisploeg. Omdat Furkan Kaya naar de rechterkant moest verhuizen, door een vroege blessure van Jeremy Boshart (op de voet getrapt), liep EBOH nog naar de organisatie te zoeken. Furkan Kaya kreeg een dwarrelbal van Jan Arie Kouwenhoven niet onder controle, maar Jarden van Ek wel en hij bediende uiteindelijk Rick Molenaar, die laag binnenschoot. Aan de andere kant mocht Cedric Thiese zijn actie maken tegenover invaller Jeffrey Manzanares en zijn voorzet werd door Jarden van Ek bij de 1ste paal binnen getikt.


Was EBOH nou zo veel slechter dan Papendrecht op het hobbelige Slobbengors?
Nee, dat niet, maar wel veel effectiever. Tot vlak voor het rustsignaal Ricardo Heuverling uithaalde nadat de bal uit een corner voor zijn voeten viel. De bal viel wonderschoon in de bovenhoek. Een oppepper voor EBOH dat het nog niet verloren was. Vol goede moed kwam de ploeg uit de kleedkamer, maar die moed zonk al snel in de schoenen na de aanblik op de onwel geraakte Jordy. Een triest einde, van wat een mooie middag had kunnen worden. 
Met Jordy Heuverling gaat het inmiddels redelijk. Verdere onderzoeken moeten de oorzaak uitwijzen. Wij wensen hem alle sterkte toe en zien hem graag snel weer gezond langs de lijn. 
     
Papendrecht – EBOH 2-1 Gestaakt in de rust

‘30 Rick Molenaar 1-0
’37 Jarden van Ek 2-0
’45+1 Ricardo Heuverling 1-2

Scheidsrechter: Jan Tempelaar

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling, Joey Steenbakker, Jimmy Pieper, Jesse Rensen, Jeremy Boshart (Jeffrey Manzanares), Noël Goossens, Wesley Ebbers, Mitchell Rovers, Ricardo van de Merwe, Furkan Kaya

Wissels: Leroy Verkerk, Robin Matena, Donny van der Laars (res.keeper)

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Jeffrey Heijdeman