Over de 4de plaats moeten we even niet meer praten

De eerste reacties van trainer Patrick Stok en aanvoerder Noël Goossens na afloop van de teleurstellende wedstrijd tegen Rijsoord waren dat we de “gedroomde 4de plaats”, die recht geeft op nacompetitie promotie maar even uit ons hoofd moesten zetten. EBOH leed de 3de opeenvolgende nederlaag en de laatste deed het meeste pijn. Van topper Spartaan’20 verliezen is geen schande en bij Pelikaan hebben we het altijd lastig en kan het een keer gebeuren, maar van Rijsoord had echt gewonnen moeten worden. De “kraaien” speelden echter op de Schenkeldijk defensief een uitstekende wedstrijd en sloegen halverwege de 2de helft met een voor EBOH fatale counter toe.


EBOH speelde met rouwbanden en voor aanvang was er 1 minuut indrukwekkende stilte ter nagedachtenis aan Huib Verwilligen. Huib is de schoonvader van Jesse Rensen en samen met zijn maat Leen Verkerk sloeg hij geen wedstrijd over van het eerste. Hij overleed afgelopen woensdag ten gevolge van complicaties na een operatie. We zullen Huib missen langs de lijn en wensen nabestaanden en vrienden veel sterkte.


De opkomst was mooi met de parade van 2 jeugdteams, die kampioen waren geworden,  de wedstrijd een stuk minder. Achterin stond het bij beide teams goed en de kansen waren spaarzaam. Bij EBOH was er een basisplaats voor Damian Gerde. Hij verving de aan zijn knie geblesseerde Calvin van der Holst. Het betekende defensieve zekerheid in een niet al te hoog baltempo. Dat moest omhoog, waardoor onze “wereldreiziger” Joey Steenbakker na rust ingebracht werd. Met effect, want we zagen in de 1ste 5 minuten meer dan de gehele 1ste  helft en een schot van Patrick Stoel ging net over.

Meer risico betekende ook meer kansen voor Rijsoord in de omschakeling en Jan Arie Kouwenhoven bracht redding na een doorbraak van Enrique Edomaruse. Een volgende kans liet Enrique niet onbenut en die had niet geteld mogen worden volgens Frans Stal. “Ik zweer het op mijn vrouw en kinderen dat het 2 meter buitenspel was, en dat ga ik hem straks vertellen”, zo verklaarde een boze Frans Stal na afloop. Scheidsrechter Stef Bogers was blijkbaar onder de indruk van de protesten van de Rijsoord-bank op een eerder vlagsignaal en liet deze doorgaan.

Vooraf was er enige paniek omdat de scheidsrechter er een kwartier voor tijd niet was. Terwijl voorzitter Hans Schoon en Frits Braun druk aan het bellen waren en de KNVB niet te bereiken was, viel het allemaal reuze mee. Stef Bogers bleek gewoon in zijn kleedkamer te zitten!


EBOH moest na de achterstand volle bak op jacht naar de gelijkmaker, maar liep zich vast op de stugge defensie van Rijsoord. Met de uitblinkende lantaarnpalen Timo en Kevin Versteeg was het in de lucht zoeken naar Noël bij voorbaat kansloos en back Damian Muller en keeper Jesse Verveer speelden ook een uitstekende wedstrijd. EBOH had verder de pech dat invaller Joey Steenbakker er met een “ijsbeentje” in de kuit weer vanaf moest. Doordat Ruben Retel een weekendje weg was met collega’s en Jerry van Ingen pas vader geworden is, konden er geen aanvallende impulsen ingebracht worden. Doelman Jesse Verveer had een katachtige reflex in huis bij een inzet van Patrick Stoel en de rebound van Ricardo van de Merwe was ook zijn prooi. Hij schreeuwde zich schor om zijn ploeggenoten op te zwepen om de 3 punten over de streep te trekken.

Dat lukte uiteindelijk doordat de volley van de 1x vrijstaande Noël Goossens na assist Maikel Steenbakker over ging en dat gold ook voor een vrije trap op een mooie plek. Schrijf maar op “drama”, zo omschreef aanvoerder Noël zijn gevoelens na afloop. “Het ontbreekt ons aan creativiteit om zo’n defensie uit elkaar te spelen”, zo sprak Ricardo van de Merwe. En verder was het angstig stil in de kleedkamer na afloop.

Trainer Patrick Stok, de beoogde opvolger van Ries Fok bij Dubbeldam:
“De 1ste helft kwamen we niet in de problemen, maar was het baltempo te laag en na rust worden we weg gecounterd door een ploeg met meer vechtlust en strijd en dat mag niet. Je brengt de ploegen die onder ons staan onnodig dichterbij. Het is nu zaak om punten te pakken en weg te blijven van nacompetitie om degradatie.EBOH – Rijsoord                              0-1       (0-0)   

’65       Enrique Edomaruse             0-1


Scheidsrechter: Stef Bogers uit Budel


Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling ,Jeremy Boshart, Furkan Kaya, Damian Gerde (Joey Steenbakker,(Wesley Ebbers)), Patrick Stoel, Maikel Steenbakker, Haris Brzac (Quensley Nisla), Noël Goossens, Ricardo van de Merwe, Mitchell Rovers

Wissels: Donny van der Laars (res. keeper), Jeffrey Manzanares

Staf:

Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster

Verzorger: Yannick Verweij

Teammanager: Alex Zondervan

Ass. Scheidsrechter: Frans Stal