Oudste lid, trouw clubman Hans Holster, overleden.

Maandag jl. is Hans Holster, in de volksmond voor velen ome Hans, helaas overleden.

Hans, lid geworden op 1 oktober 1943!, heeft in ons 100 jarig bestaan een grote en belangrijke rol gespeeld. Op een klein gedeelte na, heeft Hans grotendeels de hele historie van de club “doorlopen”. Van de Staatweg, de Zuidendijk tot en met de Schenkeldijk: alles wat zich daaromheen afspeelde heeft hij zo’n beetje meegemaakt. Uniek en speciaal, herinneringen in overvloed.

In de jaren 80 was Hans zeer vooruitstrevend, door als eerste met zijn bedrijf shirtsponsor te worden. Zowel op de shirts als op de tassen stond zijn bedrijfsnaam ‘Holster’ vermeld.
Zijn (EBOH)leven lang, bleef hij een grote sociale rol spelen binnen de club. Je moest het wel altijd goed onderbouwen, maar daarna was hij dan ook altijd bereid financieel bij te dragen, ten gunste van klein tot groot, daar waar het echt nodig was.

Ook de oprichting van de Club van 100 springt eruit. Hans was vanaf het begin niet alleen oprichter, maar ook kartrekker om leden, vrienden, kennissen, etc. te overtuigen om een bijdrage te leveren. Dat deze club nog steeds bestaat zegt genoeg!

Hans heeft ook vele jaren zitting genomen in de kantinecommissie. Daarin had hij een bindende en vooral sociale rol door o.a. voor alle bar- en keukenmedewerk(st)ers aan het eind van een druk seizoen een weekendje weg mede te organiseren met alles erop en eraan onder het credo: dat hebben al die vrijwilligers dik verdiend!

Vanaf zijn lidmaatschap tot op latere leeftijd heeft Hans als echte clubman en vaste supporter langs de lijn gestaan om zijn cluppie aan te moedigen. Uit en thuis. Zijn kreet EBOOOOOOOOOH!! langs de lijn tijdens de wedstrijd, zullen we nooit vergeten. Ook zal altijd in herinnering blijven de kippenvelmomenten van het zingen van het clublied door het Holster koor:

EBOH wat er ook gebeur, altijd strijden voor die kleur.
Daarom mensen groot en klein, EBOH’er wil ik zijn. En dat was hij in hart en nieren.

Namens het bestuur,

Hans Schoon, voorzitter.