Ouderwets gezellig verjaardagsfeest bij EBOH

Het was weer ouderwets gezellig op de Schenkeldijk ter gelegenheid van de 92ste verjaardag van EBOH. De Reünistencommissie bestaande uit voorzitter Fred van Wingerden en de leden Ad en Lex Holster, Marius van Pelt, Ton Hierck en Henri Janssen hadden weer een uitstekend programma in elkaar gedraaid. De traditioneel op de laatste vrijdag van november georganiseerde avond is in het jubileumjaar 2011 (90 jarig bestaan) nieuw leven ingeblazen met verrassingen en een wisselend thema. De opkomst van 2011 met ruim 500 aanwezigen werd in 2013 niet gehaald, maar voorzitter Fred van Wingerden blikt toch tevreden terug:
“Die opkomst realiseren we alleen in een jubileumjaar, om de 5 jaar. In de tussenliggende jaren willen we met een aantrekkelijk programma 300 leden en oud-leden verwelkomen en dat is weer gelukt”.

Aan de vaste waarden wordt niet getornd. De “Wim Bakker soos” blijft het domein van de senioren reünisten, die ook gezellig met elkaar willen kletsen. Gerrit Jansen zorgt er voor dat er ook gedanst en gezongen wordt. Nieuw was dit keer een sfeervol optreden van de gebroeders Gerard en Tonnie van Holstein na de openingstoespraak van voorzitter Hans Schoon.~IMG_3099
Verder werden er, door Jan van der Straaten beschikbaar gestelde,  unieke beelden getoond uit de jaren vijftig van de promotiewedstrijden van EBOH tegen Volendam en Stormvogels met volgepakte tribunes. De 80 jarige aanwezige Wim Kwakernaat genoot er van. Hij was toen junior en zou later nog in de beginjaren van het betaalde voetbal meedoen, voordat hij emigreerde naar Australië. Ook Cor van der Gijp, destijds bij concurrent EMMA spelend, zat met zijn vrouw Ans voor de buis gekluisterd en had het naar zijn zin. Uit het oosten van het land was Rens Schenk helemaal overgekomen en hij ging samen met zijn broer Bram, rustpilaar van EBOH in de jaren 60, op de foto. Alle aanwezigen werden door Frans Reijnders met André Hazes vereeuwigd en konden de foto na afloop gratis meenemen.~IMG_3175

Onder de aanwezigen was ook het enige complete middenveld uit de 92 jarige historie van EBOH. André Kosten, Ad Holster en Aad Blokland waren het middenveldtrio uit de jaren ’70.
De jongere reünisten gingen direct door naar de bovenzaal om de door vrijwilligers verbouwde en super ingerichte kantine te bewonderen. De Baloren met Gerard en Tonnie van Holstein in de gelederen kregen de voetjes van de vloer en de handjes de lucht in met een swingend vocaal geluid en ook “If you ever” Leo Schellinger mocht natuurlijk niet ontbreken. De als hoogtepunt van de avond aangekondigde “André Hazes Look a like” René van Beeten viel een beetje tegen. Zeker als je de prijs kwaliteitsverhouding bekijkt.
En er kon ook geen toegift af. Maar dat kan ook te maken hebben met het enthousiasme van DJ Mo, die er direct volop insprong na het optreden en de avond afsloot. Tenslotte was er nog de loterij. Dit maal ging de 1ste prijs eens een keer niet naar de familie Holster, maar mocht Jannie van Bree (van Bram) de TV met DVD in haar armen sluiten.

De uitsmijter kwam van Dick Bijl. Hij vroeg of hij Cor van der Gijp mocht passeren en kreeg de ruimte. “Het is me toch maar mooi gelukt, om de beste spits aller tijden van Feyenoord te passeren! De door Jan Scheurwater en Ad Holster gemaakte foto’s treft u hierbij aan.

~IMG_3084