En nu nog doelpunten voor EBOH 1

Na 3 (semi)derby nederlagen op rij was het weer eens tijd voor een succes.
Het werd een gedeeld succesje. Groot Ammers werkte niet echt mee om EBOH tot scoren te laten komen en zo eindigde dit duel in de staart van de 3de klas in 0-0. Er was wel gepaste tevredenheid bij beide partijen. Groot Ammers omdat het een uitwedstrijd niet verloor en EBOH omdat het na 3 nederlagen eindelijk weer eens een puntje pakte.  Positief was in ieder geval dat we de 0 gehouden hebben. Daar had Marco ten Braak 2 weken op getraind en gehamerd. Als je 13 goals in 3 wedstrijden tegen krijgt, weet je waar het probleem ligt. De 1ste opdracht was om verdedigend goed te staan en daar zijn we in geslaagd.
Met de niet geheel fitte  Mo Salman achterin stond er weer een zekerheidje met geen balverlies en dat heeft deze ploeg nodig, zo lang Melvin Boer nog niet fit is.
Probleem is dat dit weer ten koste gaat van de aanval. De inzet was voorbeeldig, regelmatig haalden we de achterlijn, maar de eindpass was slordig. Telkens stond er weer een Groot Ammers verdediger die de bal weg kon poetsen. Het was allemaal te voorspelbaar.

De 1ste helft deden we het beter als de 2de, vond Marco ten Braak. Toen dekten we kort op de man, maar in deel 2 konden we dat niet meer opbrengen en werd het 2 meter en dan krijg je het moeilijker.
In de 1ste helft kreeg EBOH ook 2 grote mogelijkheden op een treffer. De van een schorsing terug gekeerde Patrick Welts speelde zich vrij, maar mikte op de benen van de  36 jarige doelman Wilco van Gelderen. De 2de was de mooiste. Gijs Bregman kwam vrij op de achterlijn en nu was de eindpass een keer wel goed. Sebastiaan Bekkers schoot helaas van dichtbij over. Groot Ammers kreeg een kans via Jan-Willem Renes, maar via de goed keepende Joey Hughes kon Patrick Welts opruimen.P1100672

De 2de helft begon gelijk met een mooie aanval, maar Leroy Verkerk tikte de bal net over. Daarna was het hard werken en sleuren, maar werd het eindstation nooit bereikt. Wilco van Gelderen stond telkens op de goede plek. En aan de andere kant liet Joey Hughes zich ook niet passeren. Gestrekt pakte hij nog een inzet van Pim den Hartog in 2 keer. Sietse Schuurman en Halil Turktas kwamen nog het veld in en Jordi van Dyck had de held van de dag kunnen worden, maar had wederom pech in de afronding. In de 90ste minuut kopte hij een voorzet van Leroy Verkerk net over. Meteen gevolgd door het eindsignaal van de onopvallend, dus goed fluitende scheidsrechter van Honk.

P1100677
Bijzonderheden:
Bij EBOH ontbrak doelman Marlon Huijser door een slijmbeursontsteking op een moeilijk te behandelen plek in de heup. Hij traint wel mee, als voetballer, maar mag niet vallen en dat is lastig voor een keeper. De terugkeer van Melvin Boer en Johan Gerlach wordt pas na de winterstop verwacht. Wesley Ebbers zat op de bank. Groot Ammers moet het 8 wedstrijden doen zonder topscorer Pim de Rijke, door het duwen van een scheidsrechter in een wedstrijd onder de 23, die  buiten KNVB verband georganiseerd wordt. De schorsing telt echter wel voor de competitie, tot ongenoegen van het Bestuur van Groot Ammers, die de daad overigens niet goedkeurt, maar wel problemen heeft met het opleggen van de schorsing in competitieverband. Grensrechter Jeffrey Heijdeman voelde zich in de rust niet goed, met pijn in de armen en borst en ging voor onderzoek naar het ziekenhuis. Daar bleek het gelukkig mee te vallen. Jan van de Merwe werd uit de kantine geplukt om de 2de helft te vlaggen.

 EBOH – Groot Ammers          0-0