Op weg naar succes !

Met  de 1ste zaterdagochtend training is de kop er af voor de EBOH selectie. Onder leiding van de nieuwe trainer Houssin Youri met assistenten Rachid Moktari en Ab Zaada werd op de bijvelden een pittige training afgewerkt, waar het plezier van af sprong.
Houssin was er content mee en benadrukte dat het plezier van begin augustus er ook moet zijn als het koud begint te worden. Dat is de basis voor succes. Verder vertelde de trainer dat  er dit seizoen ook tactische discipline verwacht wordt. “Dit is de beste groep die ik sinds jaren onder mijn hoede heb gehad. Maar er moet discipline zijn om succes te hebben,ook op het tactische vlak, dat heb ik vorig seizoen gemist, toen ik ben wezen kijken en daar gaan we dit seizoen aan werken”.

De spelers oogden allemaal redelijk fris, en het was te merken dat er  velen voor zichzelf getraind hebben in de zomerstop. Van de nieuwelingen waren de verloren zonen Remco van Gool, Leroy Verkerk en Jordi van Dyck aanwezig. Jeffrey Manzanares en Badder Amraoui vierden nog vakantie. De van GSC/ODS afkomstige Kevin Sprangers heeft voorlopig besloten om met vrienden in EBOH 6 te gaan voetballen en dat is jammer want het manco van vorig seizoen met een gering scorend vermogen moet opgelost gaan worden.

Een “interne” nieuwkomer is Rens de Boer, hij voetbalde vorig seizoen nog in het derde. Uiteindelijk gaven 20 spelers “acte de presence” en is het wachten nog op diverse vakantiegangers zoals Mo Salman. De teruggekeerde routiniers Remco van Gool en Leroy Verkerk gaven in de afsluitende partij direct hun visitekaartje af. Beiden scoorden op fraaie wijze de  enige doelpunten, (1-1)  en lieten blijken het weer naar hun zin te hebben op het oude nest. Doordat  Remco dit seizoen trainer is van A1 zal hij niet altijd inzetbaar zijn voor het 1ste helaas. Dat geldt niet voor Leroy Verkerk die snel een vervelend seizoen bij Unitas wil vergeten. “Er werd daar niet van mijn kwaliteiten gebruik gemaakt en Ik moest te veel in de mandekking spelen. De verstandhouding met de technische staf liet te wensen over en op laatst belandde ik zelfs op de bank. Ik ben blij dat ik weer terug ben. We gaan er wat van maken”

De keepers Donny van der Laars en Joey Hughes moesten het doen zonder hun vaste keeperstrainer Jan van de Merwe. Jan is voorlopig uit de roulatie. De opa van Ricardo  is getroffen door een lichte Tia waardoor zijn gezichtsvermogen aangetast is. Voorts kampt hij met een vervelende bacterie. Kortom niet zo best allemaal en wij wensen Jan heel veel sterkte met zijn herstel.
De komende week staan veel trainingen op het programma en op dinsdag 11 augustus worden de eerste oefenwedstrijden gespeeld tegen RCD.