Offday voor EBOH

De uitwedstrijd tegen Herovina werd vooraf bestempeld als cruciaal voor de competitie, een finale. Winnen zou meedoen betekenen, verliezen wellicht afhaken voor de bovenste plaatsen. Door diverse tegenstanders en eigen waarneming was EBOH al gewaarschuwd voor deze hardwerkende en voetballende ploeg.

Herovina – EBOH : 4 – 0

Voor de wedstrijd liet Remco van der Sluis blijken dat zijn wagentje toch wel rap was. Het thuistenue was door EBOH meegenomen en dat terwijl Herovina tevens in het rood speelt. De zwarte warming-up shirts, die genummerd zijn, konden als wel als wedstrijdshirt dienen. Maar een korte mouw had niet de voorkeur van de spelers. Toch waren de blauwe uitshirts met dank aan Remco van der Sluis 1 minuut voor aanvang binnen. Overigens stond Herovina wel gewoon met korte mouwen op het veld.

Op een zacht en zwaar veld kon de wedstrijd om half 3 beginnen. Na twee balcontacten, bleek de wedstrijdbal zacht te zijn. De scheidsrechter voelde nog eens aan de bal en keurde deze toch goed. Weer twee balcontacten en skippybal geluiden later, weigerde de scheidsrechter tot ongenoegen van de EBOH-bank de bal te wisselen. Het werd een principekwestie die door de scheidsrechter werd gewonnen, de eerste helft werd met zachte bal uitgespeeld.

Herovina begon van meet af aan met druk zetten en daar had de uitploeg het lastig mee. EBOH geraakte maar niet lekker in de wedstrijd en de passing verliep moeizaam. Het vlotte positiespel dat in de oefenwedstrijd dinsdag tegen Oranje Wit in de twee helft op de mat werd gelegd, kwam er niet uit.

Na 11 minuten kreeg liepen de rood-zwarten zoals wel eerder dit seizoen achter de feiten aan. Een snelgenomen vrije trap verraste de EBOH defensie en op randje buitenspel of net er overheen mocht een middenvelder van Herovina alleen op Joey Hughes af, hij faalde niet. 1-0 voor de thuisploeg.

EBOH deed er alles aan om in de wedstrijd te komen, maar gemakkelijk ging dit niet. Zeker niet toen na 22 minuten wederom even niet werd opgelet. Wederom een middenvelder van Herovina kreeg alle tijd om vanuit tweede lijn te schieten. De bal verdween in de linker onderhoek. 2-0.

Aan het eind van de eerste helft kreeg EBOH toch wat kansjes om wellicht voor rust nog een score met perspectief op het scorebord achter te laten. Johan Gerlach was zocht éénmaal de achterlijn op, maar werd gevloerd. Het modderspoor van de sliding was duidelijk zichtbaar in de zestien, toch werd de bal er buiten gelegd.

In de 34e minuut pakte de reus in de goal van Herovina, die thuis nog geen bal achter zich in de netten kreeg, knap een vrije trap van EBOH met zijn schoenmaat 50 uit de linkerhoek. Zodoende bleef de ruststand op 2-0 steken.

Na rust kwam EBOH feller uit de startblokken. En de intentie was er om er toch nog iets moois van te maken deze middag. Maar na vier minuten konden alle goede bedoelingen al de ijskast in. Nadat Vincent Mutter vanaf linksachter een bal naar Ronald Plaisier wilde spelen die centraal stond, werd deze onderschept en Herovina rondde af. 3-0.

Deze klap kwam EBOH niet meer te boven. De ploeg probeerde te voetballen, maar vandaag kwam het er niet uit. Er was veel balverlies en automatismen liepen niet. Ook de ingebrachte wissels konden uiteindelijk het tij niet doen keren. En in de laatste minuut strooide de ploeg uit Herwijnen nog wat extra zout in de rood-zwarte wonden door vanaf randje zestien de 4-0 binnen te schieten.

Al met al komt deze wedstrijd met stip op één binnen als slechtste wedstrijd van het seizoen. Een middag waarop niets lukte, helaas zitten die er ook wel eens bij. Het kan volgende week als Tricht op bezoek komt, alleen maar beter gaan.

Selectie:
1. Joey Hughes
2. Marc Pirone (45. Milan Bakx)
3. Paul Reijnders
4. Marc Oldenburger (65. Sietse Schuurman)