EBOH 2 komt goed uit de winsterstop

EBOH 2 is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen. ASWH 4 werd met 2-3 overwonnen en VVGZ 5 kreeg een oorwassing van 2-10 te verwerken. Zaterdag 19 februari werd op bezoek bij Heerjansdam 4 een mooie 5-0 overwinning behaald. Daarnaast verloor DFC 2 met 2-0 van VVAC en zo zag de ploeg van trainer Rachid el Mokhtari de tweede plaats weer wat dichterbij komen.

EBOH trad aan op een guur en koud veld tegen een ervaren Heerjansdam. De dammers konden geen vuist maken en EBOH kwam als snel op een 0-1 voorsprong. Spits Randy Camfferman vond Ali Er en laatstgenoemde kon vrij inschieten. Niet lang daarna schoot Alen Sirovica de bal met enige hulp van de keeper via een vrije trap de 0-2 binnen. Heerjansdam wisselde hierop hun opstelling om meer stootkracht naar voren te hebben. Dat resulteerde in één echt grote kans maar doelman Donny vd Laars pareerde de bal uitstekend.

De tweede helft was in de beginfase voor Heerjansdam. EBOH doelman Donny van de Laars moest een aantal keer handelend optreden maar hield zijn doel met uitstekende reddingen schoon. EBOH sloeg vanuit de counter toe. Bas van Oosterhout stuurde Randy Camfferman alleen op de doelman af. De spits faalde niet en de 0-3 was een feit. Heerjansdam gaf zich gewonnen en EBOH liep nog uit naar 0-4 via Alen Sirovica en 0-5 via een wonderschone streep in de winkelhaak van Ali Er.

Trainer Rachid el Mokhtari vond het geen hoogstaande wedstrijd. “Het tempo lag te laag en er werd teveel gezocht naar de beslissende steekpas. Maar desondanks ben ik tevreden over het behaalde resultaat. Met het puntverlies van DFC is de tweede plaats weer in zicht. We moeten per wedstrijd kijken en proberen die dan ook te winnen. Dat gaat nog een hele kluif worden. We hebben daar iedereen voor nodig. Daarom ben ik ook erg tevreden met de rentree van Mohamed Zaada. Die jongen is er erg lang uit geweest maar heeft hard gewerkt om het slot van de competitie fit te zijn. Zoals het er nu naar uit ziet gaat dat ook lukken. Dit team is in staat om van iedereen te kunnen winnen. De vraag is of ze daar ook mentaal klaar voor zijn.”

Heerjansdam 4-EBOH 2   0-5
Doelpuntenmakers:
Ali Er 0-1 ‘8,
Alen Sirovica 0-2  ’14,
Randy Camfferman 0-3 ‘ 50,
Alen Sirovica 0-4  ’63,
Ali Er 0-5 ‘82