Moeizame zege EBOH 1 op DFC

Kenners als Bart Schotting hadden van te voren een 5-0 zege voor EBOH voorspeld, gezien de personele problemen bij DFC, maar het liep even wat moeizamer. Volgens vice voorzitter Edwin Korzilius speelden we de slechtste wedstrijd van het seizoen, maar wonnen wel met 2-1. DFC mocht lange tijd hopen op een punt, maar Wesley Ebbers rondde een kwartier voor tijd bekwaam 1 van de weinig geslaagde aanvallen af na een mooie voorzet van Gijs Bregman.
De publieke belangstelling voor de Dordtse derby viel wat tegen. De harde wind en de Olympische 1500 meter hielden de neutralen thuis.
De wedstrijd begon afwachtend met maar 1  kans voor Robin Benningshof en een goede redding van de nieuwe doelman  Donny van der Laars (Joey Hughes heeft te kennen gegeven  liever in 2 te spelen).
EBOH kwam pas halverwege de 1ste helft los met de beste 10 minuten van de wedstrijd. Eerst waren er nog missers van Gijs Bregman na voorzet Leroy Verkerk en Patrick Welts na mooie actie Mo Salman, maar vervolgens sloeg EBOH toe. Een prachtige steekbal van Mo Salman bereikte de op volle snelheid liggende opkomende Patrick Welts en hij schoot de bal langs doelman Danny Peters. Nauwelijks een minuut later was er een identieke actie, maar nu schoot Patrick Welts op de benen van Danny Peters. En de kansenkoek was nog niet op. Wederom Patrick Welts schoot  uit een corner van Leroy Verkerk zuiver in, maar Danny Peters tikte de bal knap over de lat.
Ook Gijs Bregman had nog een mooie solo in huis, maar mikte net over. DFC mocht uiteindelijk blij zijn dat het maar met 1 doelpuntje achter stond met de rust.

Direct na de hervatting sloegen zij wel toe. Na dom balverlies aan EBOH zijde schakelde DFC goed om. Robin Benningshof draaide weg van Marc Oldenburger en gaf Dennis Raaymakers een niet te missen kans.
EBOH bleef slordig spelen en  DFC was minimaal gelijkwaardig. Donny van der Laars stond echter goed te keepen en liet zich niet meer passeren. Dat deed Danny Peters wel. Patrick Welts lepelde de bal fraai naar Gijs Bregman die met links (!) een prachtige voorzet los liet die precies voor de voeten van Wesley Ebbers viel en hij liet Danny Peters kansloos. En zo hield EBOH 6 punten over aan de ontmoetingen tegen de stadgenoot.
In tegenstelling tot de heenwedstrijd toen EBOH 90 minuten domineerde, was deze editie niet om over naar huis te schrijven. Marco ten Braak zag dat ook in. Voor rust vond ik het nog wel meevallen en hadden we met 3-0 voor moeten staan, maar na rust vond ik het allerbelabberst, maar gezien de voetbalkwaliteiten winnen we wel verdiend. En van DFC mag je niet verliezen, ook al speel je slecht.
Collega interim Martin Nouwen, die van de KNVB tot 1 maart dispensatie heeft om DFC te coachen was teleurgesteld en had op een punt gerekend. Op basis van onze beleving en scherpte had dat meer dan verdiend geweest. Dit is weer een staaltje typische pech van de onderste.
En dan vergeet mijn grensrechter ook nog te vlaggen toen die lange (Gijs Bregman) voor ging zetten, want hij stond buitenspel!

Bijzonderheden:
DFC
moest het onder meer doen zonder oud EBOH’er Wesley Loos. Hij bewoog zich op krukken en werd in een oefenwedstrijd tegen EMMA grof uit de wedstrijd geschopt. Bij DFC maakte de 17 jarige Spanjaard Eric Oltra Blanco een verdienstelijk debuut. Hij komt uit Valencia en is 2 maanden geleden aan komen waaien.
Bij EBOH ontbrak Jordi van Dyck met een stuitblessure. Sebastiaan Bekkers is een weekje wintersporten en Paul Reijnders had de hele week griep. De pas 15 jarige B junior Rayvano van de Merwe (kleinzoon van Jan) viel goed in.  Hij is niet alleen keeper, maar blijkt ook goed te kunnen voetballen. Een talent om in de gaten te houden. Ook de 18 jarige Emre Aynihan mocht aan het grote werk ruiken.

EBOH – DFC                                          2-1

’21          Patrick Welts                        1-0
’48          Dennis Raaymakers        1-1
’77          Wesley Ebbers                    2-1

Hier meer foto’s van o.a  Hans Klous

P1100810