MEIDEN WAT BEN IK TROTS OP JULLIE !!!!

Als je het naar je zin hebt dan gaat de tijd snel …………….. zeggen ze toch altijd. In dit geval een waarheid als een koe het voetbalseizoen 2016-2017 is werkelijk omgevlogen !!!!
Weten jullie nog augustus – september 2016 voor het eerst bij elkaar, sommige bij andere verenigingen vandaan andere nog nooit of lang geleden gevoetbald kortom een lekker “dames-zooitje” bij elkaar.
Uitdaging/opdracht : maak hier een team van en zorg dat het voetbal, wat in de meeste meiden allang zit/zat, er uit komt……………..mooie uitdaging MAAR hoe pak je dat nou aan.

Nou daar komt het eerste compliment, die gaat naar onze technische staf en begeleiding. Soms urenlang lang overleg met Rayvano, Youri, Joeri, Jack en Thom gespreksonderwerp VOETBAL !!!! en meiden zonder de geweldige steun van deze mannen hadden we niet gestaan waar we nu staan. Mannen bedankt !!!
Dan begint het seizoen een goed voetballend EBOH verliest de eerste wedstrijd op ……………. CONDITIE !!! Nou daar is wel wat aan te doen, conditietraining, en ondanks de soms vernietigende blikken van de meiden zetten we door en stapje voor stapje worden we conditioneel sterker en voetbaltechnisch beter en dan duurt het niet lang of de eerste overwinning is een feit. Lekker gevoel altijd.
Tweede compliment, onze scheidsrechter Piet, altijd perfect, rustig en eerlijk onze thuiswedstrijden fluiten geen gezeur, geen kaarten hoppa lekker voetballen maar.

Terug naar het team : een team in opbouw geeft natuurlijk wel eens problemen, meiden vinden het voetbal toch niet zo leuk en vertrekken er komen nieuwe meiden bij, ruzie onderling en met de trainer, trainings-opkomst, blessures enz. Maar dit alles hebben we in de loop van het seizoen overwonnen en nu is de boventoon, gezelligheid, feestjes, iets voor elkaar overhebben kortom stapje voor stapje zijn we een ECHT TEAM geworden.

Derde en vierde compliment Marco en Ferdi dank zij hun tomeloze inzet, voor het Dames voetbal binnen EBOH, en uiteraard onze geweldige sponsors hebben we een outfit waar ieder dames team jaloers op is. Wie heeft er nu tassen, winterjassen, trainingspakken, camouflage rood/zwart thuis tenue en een geweldig nieuw uit tenue met korte mouwen, prachtige inloopshirts enz. echt magnifiek.

In het verloop van het seizoen wordt de betrokkenheid van de meiden bij onze club steeds groter, steeds meer komen op zaterdag bij het eerste kijken, helpen bij de jeugd of achter de bar en feestjes enz. worden steeds vaker bezocht. Maar ook vanuit de clubleden is er steeds meer interesse voor de dames afdeling want waar sommige in het begin nog kritisch en sceptisch waren zien we toch steeds  meer rood/zwarte supporters tijdens de uit- en thuiswedstrijden langs de lijn staan. Offuh ligt dat aan de “looks” van de technische staf !!!

Vijfde compliment aan iemand die mijns inziens te vaak vergeten wordt Rodney want wie zorgt voor een schone kleedkamer, drinken in de rust, muziek en een lach. Voor de vereniging goud waard.

Dan weer terug naar mijn meiden, want nu lijkt het net of ik afscheid aan het nemen ben. Nee hoor volgend seizoen wil ik mijn meiden nog beter laten voetballen en bovenin de competitie mee laten draaien. Bovendien is het seizoen wel afgelopen maar spelen we nog een aantal oefenwedstrijden o.a. tegen Papendrecht, MVV, Xerxes en EMMA en een toernooi bij EMMA op 27 mei a.s.
Zoals het er nu uitziet gaat niemand van dames 1 onze club verlaten en dat zie ik echt als een groot compliment. Iedere speelster is voor ons belangrijk en samen met hun willen wij EBOH Dames 1 stapje voor stapje verder op de kaart gaan zetten. Hoewel al een aantal nieuwe meiden zich heeft aangemeld kunnen we uiteraard nog wel wat GIRLPOWER gebruiken om ook nog in de breedte te kunnen groeien.

Terug naar de complimenten want zonder onze voorzitter Hans had ik niet voor deze groep kunnen en mogen staan ……………….. dank je wel Hans voor deze uitdaging.

Maar eigenlijk het allergrootste compliment gaat uiteraard naar onze/mijn meiden. MEIDEN WAT BEN IK TROTS OP JULLIE !!!! In het eerste jaar in de competitie eindigen op een mooie vierde plek en voetballend …………… en ik ga het jullie nog een keer zeggen …………….. misschien wel het allerbeste beste team uit de competitie. Meiden jullie moeten niet twijfelen maar beseffen dat jullie echt kunnen voetballen. Vanuit dat standpunt gaan we na de zomer de nieuwe competitie in en ik ben ervan overtuigd dat we dan hoge ogen kunnen gaan gooien.

Meiden, dank jullie wel

Oh ja, vergeet ik nog wat …………….. we trainen, voorlopig, nog gewoon door op dinsdag en donderdag

Robert