Maar 1 punt tegen laagvlieger Zwaluwe

De rekenaars onder de EBOH aanhang hadden zich al rijk gerekend. Na een zware serie met goede resultaten kwamen er 2 ploegen voorbij met weinig punten.  De realiteit viel tegen. Thuis tegen Brederodes kwam EBOH niet verder dan 2-2 en ook in Lage Zwaluwe slaagde EBOH er niet in van de onderste winnen. Zwaluwe liet zien, wat je in ieder geval moet doen als je onderin staat. Knokken tot je er bij neer valt en het de betere tegenstander zo moeilijk mogelijk maken. Het leverde een punt op en een verdubbeling van het  aantal behaalde punten.

Een Zwaluwse dorpsbewoner, die wat later het veld op liep, keek naar het scorebord en vroeg zich af, of hij niet te veel gedronken had. “Klopt dat meneer? Da ken toch nie, we stoan onderaon?”
Het klopte wel, Zwaluwe kende een droomstart en EBOH stond er bij en keek er naar. Binnen 4 minuten stond Zwaluwe op een 2-0 voorsprong en 2x was het goaltjesdief Timo Merks.
Eerst verzond hij vanaf de rand 16 een magnifieke lob, die over Jan Arie in de bovenhoek zeilde en even later kopte hij een voorzet van  Wouter de Laat in de verre hoek binnen. “En hij kan helemaal niet koppen? riepen Zwaluwe kenners langs het veld”. Ongelooflijk trouwens dat EBOH dit liet gebeuren. Timo heeft de lengte van Thomas Keuter. Geschrokken door deze vroege onverwachte achterstand probeerde  EBOH hierna in het spel te komen, dat ze zo graag willen spelen, maar het was allemaal te slordig om de Zwaluwe defensie te verontrusten. Er was een ander wapenfeit voor nodig om in de wedsrijd te komen en die heeft Leroy Verkerk in huis. Vanaf een meter of 30 knalde hij de bal laag binnen en doelman Wesley Dekkers hoorde hem wel, maar zag hem te laat.

Na rust voerde EBOH de druk op en kwam al snel op gelijke hoogte. Regga Regales werd mooi vrij gespeeld en knalde op de voeten van Wesley Dekkers. De terugspringende bal werd vanaf de penaltystip binnen geschoten door Thomas Keuter. “Het zal toch nie weer gebeuren”, vreesden de Zwaluwe supporters. In de thuiswedstrijd van vorige week tegen Heukelum werd een 3-1 voorsprong een kwartier voor tijd verspeeld en won Heukelum uiteindelijk met 3-5. Het had er alle schijn van, maar het gebeurde niet deze keer. Regga Regales was er een paar keer dichtbij, maar Wesley Dekkers liet zich niet meer verrassen. Terry Schonk kreeg vlak voor tijd nog een kans voor Zwaluwe, maar Jan Arie pakte de inzet.  Ook Jay Tahloe was nog bijna succesvol in blessuretijd, maar zijn kopbal na een mooie voorzet van Junior Calmera was te zacht. Bij de laatste corner ging iedereen naar voren en vader Aad Rensen verklaarde het veld op te stormen als Jesse hem zou maken, maar helaas,het mocht niet zo zijn.

Ries Fok was duidelijk over hoe het kan dat EBOH slecht presteert tegen laagstaande ploegen: “We zijn niet bij de les en houden iedereen in leven. We reageren niet goed op het vechtvoetbal en maken aan de bal de verkeerde keuzes en de veldbezetting is niet goed. Maar dat moet ik mezelf ook aanrekenen. We hadden het anders neer moeten zetten in het begin.
Snel vergeten en volgende week de mouwen opstropen tegen koploper Pelikaan”

Zwaluwe  – EBOH 2-2

’2 Timo Merks 1-0
’4 Timo Merks 2-0
’33 Leroy Verkerk 1-2
’50 Thomas Keuter 2-2

Opstelling EBOH:
Jan Arie Kouwenhoven, Jordi Fok, Leroy Verkerk, Henny Otto (Jay Tahloe), Jeffrey Manzanares,  Regga Regales, Thomas Keuter, Jesse Rensen, Jeffrey Monster (Junior Calmera), Wesley Ebbers, Ricardo van Yperen.

Reservekeeper:  Kevin Emde
Wisselspeler:  Mo Salman
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan