JG1 pakt punt bij Reeshof

Zaterdag 16 april stond voor EBOH JG1 de uitwedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie op het programma: Reeshof JG2 uit Tilburg. De thuiswedstrijd ging maar net verloren met 4-5, dus EBOH was uit op revanche.

Nadat Lola en Jonathan de vorige wedstrijd hun debuut hadden gemaakt, was het deze keer Murat die voor het eerst in de basis van EBOH stond. EBOH begon met Ryan op de goal, in de verdediging Mitchell, Ruben, Quan en Hugo, op het middenveld Tim, Sven, Lola en Jonathan en in de spits Joey, Ali en Murat. Ja, u leest het goed, een twaalftal. Het kan allemaal in Brabant.

De wedstrijd was nog maar net begonnen en EBOH kwam al op 0-1 voorsprong. Een goede assist van Murat werd door Ali in de touwen gejaagd. EBOH voerde de score verder op met doelpunten van weer Ali en de eerste van Joey: 0-3. Een eigen doelpunt van EBOH bracht Reeshof terug in de wedstrijd. Gelijk daarna schoot Joey EBOH op 1-4. Tot dusver alleen maar EBOH-doelpunten dus geen vuiltje aan de lucht, zo leek het.

Maar Reeshof bleek niet voor niets hoog op de ranglijst te staan. Dankbaar maakte de thuisploeg gebruik van de foutjes bij EBOH, waar de scherpte wat minder leek. En zomaar stond de ruststand van 4-4 op het niet aanwezige scorebord. In de tweede helft ging het lang gelijk op. Joey leek de wedstrijd te beslissen met zijn derde treffer, maar Reeshof, dat in een slotoffensief alles op de aanval gooide, scoorde alsnog de gelijkmaker. Eindstand: 5-5. Murat kan met goed spel en een aantal fraaie assists terugkijken op een prima debuut. Het gelijkspel bracht gemengde gevoelens. Teleurstelling dat de winst aan de Dordtse neuzen voorbij ging, maar ook trots dat de mannen en vrouw zeker niet onder deden voor de nummer 2. Toch een beetje revanche.