Het wonder van Slobbengors blijft dit keer uit

In de laatste wedstrijd van vorig seizoen wist EBOH in de laatste 10 minuten een achterstand tegen Papendrecht om te zetten in een overwinning door 2 goals van Mo Salman. En werd tevens periodekampioen door verlies van VVAC tegen Schelluinen.

In de vroege editie van seizoen  2013/2014 bleef het wonder uit en verloor EBOH met het kleinst mogelijke verschil van 1-0. En daarmee deed het zichzelf te kort, want een puntje hadden de jongens wel verdiend. Zeker op basis van de eerste helft.
Hoewel EBOH al vroeg in de wedstrijd Wesley Ebbers met een hamstringblessure naar de kant zag gaan, bleef het keurig overeind. De organisatie stond goed en er werd niets weggegeven. EBOH had zelfs met een voorsprong moeten gaan rusten. De voor Wesley Ebbers  goed ingevallen Halil Turktas verscheen vrij voor doelman Karsten van de Velde, die bovenop de bal moest duiken en door het gladde veld zelfs buiten het strafschopgebied gleed. Scheidsrechter Klerks, die verder uitstekend leidde, bedekte dit slippertje met de mantel der liefde.
Op de, ondanks de regenval, uitstekende grasmat, wist EBOH een aantal keren razendsnel om te schakelen. Ricardo van Yperen had de 0-1 op zijn schoen na 33 minuten. Na een steekpass kwam hij vrij voor Karsten van de Velde, maar die wist zijn inzet te keren. In de rebound kreeg hij nog een kans, maar ditmaal redde Pieter van de Kevie op de doellijn.
Vlak voor rust opnieuw een mogelijkheid voor Ricardo uit een steekpass van Remy Holster, maar dit keer ging de bal over het doel.

Een zwakke start na rust deed EBOH de das om. Mitch Bos, die ook in de EBOH jeugd heeft gespeeld, verscheen direct na rust alleen voor de keeper, maar hij faalde. Direct daarna was het wel raak. De achterhoede stond even te slapen bij een snel genomen vrije trap. Jay Luciano werd nu even niet scherp gedekt, draaide mooi open en rondde beheerst af.
Daarna herstelde EBOH zich weer in de organisatie, maar kreeg de bal niet achter Karsten van de Velde en daarmee was de 2de nederlaag een feit.

Assistent trainer Joris Kardienaal vatte het als volgt samen:” Zonder Melvin Boer, Leroy Verkerk en Wesley Ebbers zijn we als een motor zonder nokkenas, zuiger en verdeelkap. Toch hebben we het goed gedaan en hadden we een puntje verdiend. Jammer van het slechte begin na rust. Volgende week moeten we de slechte seizoenstart goed weten te maken tegen Peursum thuis.
Remy Holster vergeleek zijn ploeg met de start van Feyenoord. “Let op mijn woorden, we komen straks sterk terug met een aantal overwinningen op rij”.  De ploeg toonde in ieder geval tekenen van herstel na de zwakke opening tegen Groote Lindt.” Alleen in het begin van de 2de helft stonden we even te slapen en dat was al een stuk minder dan tegen de Lindt. Als dat er ook nog uit gaat, dan moeten de punten vanzelf komen, dat kan niet anders”.

Papendrecht – EBOH 1-0

’47   Jay Luciano 1-0

papendrecht-eboh8 papendrecht-eboh4 papendrecht-eboh3 ~P1100178 ~P1100177 ~P1100176 ~P1100175