Het is zweten geblazen

De eerste oefenwedstrijden zitten er op en het is afzien met de tropische temperaturen.
Terwijl de supporters de schaduw kiezen op de tribune of op de beschutte dijk achter het doel, waar zelfs de wisselspelers in het gras liggen, moeten de uitverkorenen van Patrick Stok en Jeffrey Monster(EBOH), en Björn Vlasblom (Pelikaan) de verzengende hitte trotseren.

Gelukkig zijn er voldoende drinkpauzes en staan de 6 emmers met koelelementen achter de dug-out er niet voor niets. Ondanks de moeilijke omstandigheden maken EBOH en Pelikaan (shirts met lange mouwen!) er een leuke wedstrijd van. Pelikaan komt op voorsprong via een van richting veranderde bal in de muur, nadat de scheidsrechter de vrije trap, die naast ging om onduidelijke redenen liet overnemen. Voor rust komt EBOH op gelijke hoogte door een droge knal van aanwinst Elvis Versluis. Hij heeft het postuur van Wesley Sneijder, is goed aan de bal en je kan zien dat hij op een hoog niveau gespeeld heeft. Daar kunnen we nog veel plezier aan beleven.

Na rust toont Jan Arie Kouwenhoven weer eens zijn klasse, maar komt Pelikaan toch opnieuw op voorsprong. Niet voor lang, want EBOH knokt zich terug in de wedstrijd met een knappe spitsengoal van Noël Goossens. Vlak voor tijd gaat Pelikaan toch met de zege aan de haal, door een kopbal uit een prachtige voorzet. Viel er verder nog wat te mopperen?
EBOH liep zich wel te ergeren aan het optreden van de dienstdoende scheidsrechter (ben even zijn naam kwijt). Die man trotseerde als vrijwilliger de hitte, maar had er wel duidelijk last van. Hij toonde zich allesbehalve een thuisfluiter en negeerde nog al eens een potentieel strafschopgevalletje en floot aan het einde een keer wel, terwijl voordeel op zijn plaats geweest was.
Jeffrey Monster riep zijn mannen luid toe: “Jongens, houd je kop tegen de scheidsrechter, ook al maakt hij een paar fouten”. Maar ja, gelukkig was het nog niet voor het echie.

Erelid en mister Pelikaan Arie Stam zat ook op de tribune en vond de EBOH trainer Jeffrey Monster maar hinderlijk schreeuwen langs het veld. Bij EBOH zitten ze daar niet mee Arie, hij is snel zijn stem kwijt. Genoeg gelachen, mooie momenten waren er ook. Jimmy Pieper raakte in april bij GJS zwaar geblesseerd aan zijn knie en overwoog definitief te stoppen na het zoveelste knieleed. Na een paar maanden rust en revalidatie maakt hij weer zijn minuten in de basis.
Heimen de Vries is de ijscoman bij EBOH en deelt volop waterijsjes uit. En we kwamen oud EBOH’er John de Vlaming weer tegen. Sinds jaar en dag is hij de fysiotherapeut en verzorger van Pelikaan.

En oh ja, afgelopen donderdag is er ook gevoetbald tegen Jong FC Dordrecht. Die wedstrijd kwam duidelijk te vroeg. De Dordtenaren onder leiding van oud spits Rick Hoogendorp veegde EBOH van de mat met 0-8. Veel beweging, al een tijd in training en een goed voetballende ploeg. Het leek een beetje op de Arne Slot voorbereiding. Tegen FC Kopenhagen, dat klaar was voor de competitie, werd door Feyenoord met 0-7 verloren. Jefrrey Monster had wel een verklaring: “zij drinken alleen maar water”. Modern is tegenwoordig ook om een “opnamepaal” mee te nemen. Zowel FC Dordrecht als Pelikaan hadden er 1 mee genomen. Bovenin zit een opname-unit die de bal volgt. De technische staf kan daarna de wedstrijd terug zien en uitgebreid analyseren. Bij EBOH zijn ze nog niet zo ver en troosten ze zich bij de gedachte dat je sommige wedstrijden echt niet terug wilt zien.

Dinsdag 16 augustus is de opening van het Ries Fok sr. toernooi tegen SC Feyenoord, dat wordt ook een pittige. Het Dubbeldam van Ries Fok jr. neemt het op tegen Barendrecht O23.
Benieuwd wie zijn paal meeneemt ?