De voorbereiding is van start…

Op de warme 1ste trainingsdag vloeiden menige zweetdruppels. Het trainersduo Patrick Stok en Jeffrey Monster telden 15 selectiespelers.

De 5 nieuwelingen waren allemaal present en 4 van hen hebben al eerder het rood-zwarte tenue gedragen. Emerson Antonia keerde terug na een jaar Pelikaan en Oberson van der Spek na een jaar Nieuw Lekkerland. Shujendi Martis speelde vorig seizoen bij competitietegenstander Drechtstreek , dat helaas degradeerde naar de 3de klas. Robin Matena (van ZBC) speelde in een grijs verleden voor EBOH toen we nog gras hadden op het hoofdveld. De 5de nieuweling is Elvis Versluis. Hij schoot zijn oude ploeg ZBC in extremis naar de 3de klas en gaat zijn kunsten nu in de 2de klas tonen.
Technisch Directeur René Ebbers zag tot zijn spijt de komst van Jurendel Dorand (TSC) en Daniël Noels (Baronie) niet doorgaan: “Daniël Noels kreeg een baan aangeboden in Amsterdam en gaat bij zijn vriendin in Hoofddorp wonen en dat is te ver. Jammer want het is een uitstekende laatste man”.

De vakantiegangers Haris Brzac, Jeffrey Manzanares (gaat het weer proberen na lang blessureleed), Ricardo van de Merwe, Leroy Verkerk en Henny Otto sluiten later aan. Jesse Rensen komt net als vorige jaren in oktober vanuit Mallorca naar Dordrecht en is pas in november speelklaar. Blessureleed was er ook al. Topscorer Noël Goossens zat op de bank met een dikke enkel, opgelopen in zijn iets te enthousiaste eigen voorbereiding op straat. Jong talent Ronan van Weelden kon ook niet meedoen wegens liesklachten. Ronan maakte zijn debuut met een doelpunt in EBOH 1 in de laatste competitiewedstrijd tegen Roda Boys en hielp ook het 2de om de nacompetitie te overleven. Daar liep hij de liesblessure op, maar volgens Pa Marco kan het ook te maken hebben met “groeispurten”.

Nauwelijks veranderingen in de staf bij EBOH 1. Alex Zondervan blijft de teammanager en de verzorger is Yannick Verweij. Vorig seizoen was hij nog in dienst bij Wieldrecht 2 en bij EBOH actief als hij geen verplichtingen had. Vanaf nu is hij er volledig bij als opvolger van Dennis Vondermans.

Bij het tweede waren eveneens 15 selectiespelers aanwezig. De technische staf is volledig vernieuwd. Abdul (Appie) Zaada en Stephan Rovers zijn de opvolgers van Yavuz Güler en Joris Kardienaal.  Leider is Frits Braun en Hans Wijker, de niet meer weg te denken verzorger. Zij hopen allen op een niet zo zenuwslopend jaar, zoals het afgelopen seizoen.
In een hete thriller handhaafden EBOH 2 zich in de 1ste klas door in de finale van de nacompetitie na verlenging te winnen van Altena.

De komende week wordt er alleen getraind. De 1ste oefenwedstrijd voor EBOH 1 is gepland op donderdag 11 augustus, thuis tegen Jong FC Dordrecht, aanvang 19.30 uur.
Een volledig overzicht van het oefenprogramma ziet u hieronder.