Gezonde dosis spanning en onzekerheid bij J013-2

Ieder team heeft wel zijn momenten, de afgelopen weken is het EBOH JO13-2 dat prima wedstrijden speelt maar….is de training vaak nog erg zwaar. Afgelopen zaterdag treedt het elftal, met deze keer Keeper Julian aan bij Emma, dat naast Dubbeldam de favoriet is voor de titel deze competitie.

Vanaf het begin blijkt echter dat ondanks het hoog scorende vermogen van Emma de verdediging van EBOH echter de tegenstander weet terug te dringen en houden op de eigen helft. Dit was vooral de verdienste van, Vishnu, Sam, Hayder, Can en Niels.

Uitputtende loopacties van de backs en rugdekking van de centrale verdediging zorgden ervoor dat de tegenstander er niet door kon komen, een perfect staaltje verdedigend inzicht! Daarnaast was er door de verbeterde inzet en het uithoudingsvermogen sprake van een goede aansluiting vanuit het middenveld waar Tristan, Nehmia en Antonio prima positiespel lieten zien. De kracht voorin kwam van Jair, Jepthe en Amco alle drie scherp en gedreven om ook deze wedstrijd te scoren. Ook de invalbeurten van Mika en Luca pakte prima uit.

De wedstrijd begon onzeker en spannend, “waar is Baris?” vroeg iedereen zich af, “gaat het wel goed met hem?” Ja hoor alleen een griepje en is volgende week weer van de partij! Hiervoor in de plaats was er Julian, keeper van het eerste uur bij dit team. Overigens deed hij dit prima, zaagt hij hiermee aan de poten van het fundament van Baris als eerste doelverdediger? Nee dat verwachten wij niet, zowel Julian als Baris vinden dit beiden een prima oplossing. Nog meer onzekerheid was er over het ontbreken van Himmetcan, de sterspeler van vorige week met een onvervalste hattrick. Onzeker, jazeker ook binnen het team was er sprake van onzekerheid, wie is er wissel? wie staan ernaast? Iedereen is wezen trainen dus…. allemaal spelen. En gespeeld hebben ze!

Direct vanaf de aftrap zat de stemming er goed in, mondjes dicht en voetballen maar. Iedereen deed mee, inclusief de coach (kan die niet even zijn mond houden?), maar wat ging dit goed. Maar dan na meerdere kansen door het snelle omschakelen van de verdediging naar de aanval viel, al na een kwartiertje, het eerste doelpunt 0-1 EBOH staat op voorsprong (ze dachten hier geen kans te hebben). De stemming bleef goed en iedereen was serieus, tegenstander kon en durfde niet naar voren te stappen door het goede aanvallende werk van Jair en Amco en de druk vanuit het middenveld. Door snelheid en het balvast combineren zorgde de aanval voor een lijn van 6 tot 7 verdedigers bij Emma, en toch wisten de mannen van de Schenkeldijk iedere keer door te breken, Antonio en Jephte gingen beiden voor de achterlijn en een doelpunt, maar …. dat werd meerdere keren gekeerd door de prima positie van de centrale verdediger van Emma (wat was die snel).

Na balverlies op de rechterflank komt er zelfs een mogelijkheid voor de tegenstander, boem, de aanvoerder scoort, het staat weer gelijk, 1-1 er volgen nog enkele kansen over en weer maar kort daarna klinkt het rustsignaal. Met opgeheven hoofd gaan de mannen van EBOH naar de kleedkamer.

Alles of niets, is de vraag van de coach, “ALLES!”, is het eenduidige antwoord, er wordt geschakeld van 4-4-2 naar 4-3-3 en de aanval staat vanaf de eerste minuut als een huis. Kans op kans en ja hoor een perfect genomen corner van Antonio (waarom hadden we de ook alweer aangewezen) draait onvervalst de goal in, 1-2 voor de bezoekers. Kort daarna, na een fenomenale actie, bal beheersing en voorzet wordt de omschakeling door Luca ingezet van achteruit en staat er 1-3 op het scorebord.

Eerlijk is eerlijk, daarna was het nog zwaar en moeilijk, vooral conditioneel, maar de tegenstander kwam niet meer aan scoren toe, dit was mede de verdiensten van Julian, Luca, Sam en Vishnu die centraal in de verdediging de tegenstander geen ruimte meer gaven. Kortom dankzij zowel de prima aanval en de meer dan goed presterende verdedigers is deze wedstrijd door het hele team gewonnen met 3-1 en maakt EBOH weer een klein beetje kans op de titel. De aansluiting voor de titel komt misschien aanstaande zaterdag wanneer hopelijk tegen Dubbeldam een stuntje kan worden uitgehaald.

Een kleine smet op het team en de spelers blijft nog het gedrag van enkele spelers tijdens de trainingen. Naast tomeloze inzet, is het belangrijk dat  alle spelers ook tijdens de trainingen zich moeten blijven  concentreren op waar ze voor kwamen. Nu we zien dat voetballen als team resulteert in goede resultaten is het goed dit vast te houden. Want zoals afgelopen zaterdag wel bleek, dit soort wedstrijden win je niet met 10 man.