Gevecht zonder winnaar

de Alblas – EBOH was een onbeslist gevecht met een 1-1 eindstand. De Dordtenaren waren daar uiteindelijk het minst tevreden mee, want hadden per saldo de meeste kansen.

Uitblinker doelman René de Ruiter liet zich echter maar 1x passeren. Aan de andere kant stond de van griep teruggekeerde Jan Arie Kouwenhoven en dat is ook geen vliegenvanger, waardoor de 7 doelpunten (4-3 voor EBOH) uit de heenwedstrijd bij lange na niet gehaald werden.
Over de heersende griep gesproken, daar had EBOH behoorlijk last van. Maikel Steenbakker, Damian Gerde en Ruben Retel hadden heel de week op bed gelegen en waren niet wedstrijdfit. Wesley Ebbers stond niet op het wedstrijdformulier, omdat hij nog immer last heeft van zijn enkel, waar vermoedelijk een botsplinter in zit, die er operatief uit gehaald moet worden.

Maar goed er konden er 11 opgesteld worden en die keken al na 1 minuut tegen een achterstand aan. Jeroen Muilwijk mocht een vrije trap nemen aan de zijkant, richting de lange Youri Groenendijk (volgens Lex H. uit de Efteling). Het was niet Youri die binnenkopte, maar de bal ging via het hoofd van Joey Steenbakker in de winkelhaak achter de verbouwereerde Jan Arie Kouwenhoven. ”Ik heb ze zelden mooier gemaakt”, zo sprak Joey na afloop. Getergd door zoveel pech ging EBOH op jacht naar de gelijkmaker en de kansen en corners regen zich aaneen. Joey Steenbakker, Noël Goossens, Ricardo van de Merwe, Mitchell Rovers en Jerry van Ingen konden hem allemaal maken, maar strandden op René de Ruiter of het vangnet. Uiteindelijk was het, wie anders dan Noël Goossens, die uit een rebound het gaatje vond. Vreemd genoeg drukte EBOH daarna niet door, maar plooide terug, zodat de Alblas weer in de wedstrijd kon komen.

Na rust bleef het een gevecht om de bal en elke meter grond, kreeg EBOH de beste kansen, maar ging hij er niet in. De met een masker (neusoperatie) op spelende invaller Haris Brzac was er nog het dichtste bij. Hij knalde via de vingertoppen van René de Ruiter op de paal. Er was ook nog sprake van een flinke opstoot, nadat een de Alblas speler ter aarde was gestort, maar dat werd door de uitstekende scheidsrechter Rick Paszotta goed opgelost: “Ik zag niet precies wat er gebeurde en zag veel stafleden het veld op rennen om de boel te sussen en dat was prima. Dan kan ik een gele kaart geven, zodat er een partij met 10 man komt te staan en is de wedstrijd verziekt. Ik besloot om het te laten bij een vermaning en dat pakte uiteindelijk goed uit”. Trainer Patrick Stok vond dat zijn ploeg 2 punten had laten liggen.
“Het werd een vechtwedstrijd, omdat wij mee gingen in hun spelletje. We hadden meer moeten voetballen en de ruimte benutten, die er lag. Toch krijgen we genoeg kansen, en daar hadden er best een paar van in gemogen”.

De komende 2 weken krijgt EBOH rust om te herstellen van het griepvirus. Volgende week is het carnaval en daarna een inhaalprogramma. Op 24 februari komt topper IFC op bezoek op de Schenkeldijk.
 
de Alblas – EBOH                            1-1       (1-1)   

’01       Joey Steenbakker (e.d.)      1-0
’18       Noël Goossens                     1-1

Scheidsrechter: Rick Paszotta uit den Bosch

Opstelling: Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling , Calvin van der Holst (Haris Brzac), Furkan Kaya (Jesse Rensen), Patrick Stoel ,Jerry van Ingen, Jeremy Boshart, Joey Steenbakker, Noël Goossens, Ricardo van de Merwe, Mitchell Rovers

Wissels: Donny van der Laars (res. keeper), Jeffrey Manzanares, Damian Gerde, Ruben Retel

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster

Verzorger: Yannick Verweij

Teammanager: Alex Zondervan

Ass. Scheidsrechter: Frans Stal