Geslaagde openingsavond Ries Fok toernooi

De eerste ronde van het Ries Fok toernooi is ondanks alle Corona beperkingen uitstekend verlopen.
De looproute naar een koud biertje was voor iedereen  makkelijk te vinden en dankzij het mooie weer (op dat ene kleine buitje na dan om half elf) konden de gasten terecht op het grote terras of op de tribune.

En het voetballen was ook nog eens om aan te zien. EBOH liet bij tijd en wijle weer het swingende combinatievoetbal zien dat we de laatste seizoenen gewend waren en won uiteindelijk met 6-2 van Emma. Na een half uur was de wedstrijd al beslist. Nadat eerst Leroy Verkerk tot 2x toe, na voorzet op maat van Emerson Antonia en een “panklaartje” van Junior Calmera, verzuimd had om te scoren (“ik had er wel 6 kunnen maken, maar het komt goed”) , was het kort daarna wel raak. De van Oranje Wit over gekomen Jimmy Pieper wist wel raad met de assist van Junior. Een andere nieuweling Oberson van der Spek (ex VVGZ) verzuimde de score verder op te voeren, maar werd later wel de koning van de assist.Hij gaf de bal aan Emerson Antonia, die de bal fraai in de hoek krulde.
Daarna volgde de mooiste goal van de avond. Junior Calmera zette zelf vanuit een corner met Ricardo van Yperen de één twee op en mikte schitterend raak.

En toen was het 3-0 en volgens de traditie bij EBOH gaan we dan naar de kantine, of in dit geval het terras, maar Henny Kaszner vond het wel wat vroeg. De scheidsrechter stak de helpende hand toe. Hij blies af voor een drinkpauze, en ja dat geldt natuurlijk ook voor supporters, en weg waren ze achter het doel.
De supportersvereniging van EBOH gaat een verzoek indienen bij de KNVB om de drinkpauzes verplicht te stellen bij elke wedstrijd. Vanaf het terras zagen zij het 2de doelpunt van Jimmy Pieper na voorzet Oberson van der Spek en dezelfde Oberson liet Junior Calmera de 5-0 maken net voor de rust.

Zoals zo vaak wordt het dan geen 10-0, maar uiteindelijk in dit geval 6-2. De combinaties waren er wel, maar de afronding was een stuk slordiger. Bovendien liet Emma doelman Tom van der Leer zien, dat hij niet zo makkelijk te passeren is en groeide hij uit tot uitblinker aan Emma kant. De rappe Burak scoorde zelfs 2x voor Emma nadat door wissels de organisatie even weg was achterin. Het slotakkoord was voor Joey Steenbakker, die graag wilde scoren tegen zijn oude club en eerst nog Tom van der Leer op zijn weg vond. De penalty na een overtreding op de ook van Oranje Wit over gekomen rappe Emerson Antonia benutte hij feilloos.

Op het 2de veld werden de toeschouwers vermaakt door het Dubbeldam zondag en good old DFC.
Het team van Ries Fok slaagde er niet in om het stugge DFC te verslaan en bleef steken op 2-2.
Omdat Dennis Geschiere als enige de strafschop miste, krijgen we zaterdag een herhaling van de finale van het Ger Hüsen toernooi en daar was Jan Arie Kouwenhoven blij mee. Tegen Ries had natuurlijk ook leuk geweest, maar we hebben nu de kans om ons te revancheren voor de zeperd tegen DFC afgelopen dinsdag. “Ze hebben jarenlang niks te vertellen gehad tegen ons, en krijgen ze ineens praatjes, ha,ha, dat vraagt om een passend antwoord”. Ook assistent Jeffrey Monster kon er nog niet over uit. “Ik heb nog nooit verloren van DFC, en als het dan een keer gebeurd is het niet erg als je er met z’n allen voor knokt. Maar zonder arbeid de partij weggeven, dat kan niet” .

En zo zijn de messen op voorhand geslepen voor een interessante finale, waar EBOH het voordeel van spelen op (bekend) kunstgras heeft. Ries Fok had ook graag de finale gespeeld al was het maar om het gebak te winnen van zoon Jordi. “Wij hadden zeker gewonnen”. “Blijven dromen Pa”, was het antwoord van zijn zoon.