EBOH 1 stelt teleur in finale Ger Hüsen toernooi

Als je het DFC terrein oploopt, zie je aan de muur van het clubgebouw een bord hangen: “Hier niet voetballen”. Zouden de jongens het gelezen en vertaald hebben naar de prestaties op de grasmat?
Die van DFC in ieder geval niet. Zij lieten zien dat de 2-0 overwinning op 2de klasser de Zwerver geen incident was en versloegen EBOH met dezelfde cijfers.

Het lijkt er op alsof trainer Danny Slegers de “Red Bull” filosofie heeft over genomen. Het initiatief en balbezit wordt aan de tegenpartij over gelaten.
Er wordt een hechte defensie neer gezet op eigen helft en vanuit agressief verdedigen wordt de veroverde bal in de omschakeling snel bij de voorwaartsen gebracht. EBOH had er geen antwoord op.
Het speelde slordig en in een te laag tempo en er werd te veel met de bal gelopen. Halverwege de eerste helft maakte de van GSC/ODS over gekomen Arie Pankras jr.  met het hoofd uit een scherpe vrije trap van Leroy Rubio de fraaie openingstreffer. EBOH moest het hebben van een paar vrije trappen op een mooie plek, maar doelman Daniël Jansen stond paraat op de inzetten van Joey Steenbakker en Jimmy Pieper.

Na rust kwamen er 5 nieuwe spelers in en ging EBOH steeds offensiever spelen. Dat bood DFC de gelegenheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar de uitblinker aan EBOH zijde, doelman Kevin van Meerkerk, was soms zelfs 4 DFC’ers voor zijn neus de baas. Fijn om te zien dat we minimaal 2 goeie keepers hebben in de selectie. Voor EBOH telden we 3 mooie aanvallen via de zijkanten en de kans om af te drukken. De beste was voor Ricardo Heuverling, maar Daniël Jansen redde met de voet. In de slotminuut moest Kevin van Meerkerk zich toch gewonnen geven toen Dylan Stiegelis alleen voor hem het net vond via de arm van Kevin. Na afloop overheerste de teleurstelling aan EBOH kant. Trainer Gilbert de Wildt vond het ook een matig optreden: “Ik laat iedereen spelen en heb veel gewisseld. In de 1ste helft liep het spel veel te veel door de midden. De jongens moeten het laten zien in deze wedstrijden en ik heb in ieder geval veel gezien”, zo sprak hij veelbetekenend.

Jordi Fok is jeugdtrainer geworden bij EBOH, zit op de cursus en beschikt al over een aardige trainersvocabulaire: “Zielloos, bloedeloos, geen wil om te winnen, te weinig beweging, je bent niet alleen een 2de klasser op papier, je moet het ook laten zien”. De nieuw van RCD over gekomen Shujendi Martis liet een goede indruk achter en praat al als een echte EBOH’er: “Als we 10 keer spelen tegen DFC moeten we 10 keer winnen, maar dat gaat niet op deze manier”.

Bij EBOH is 1 speler in quarantaine (zelf negatief, maar niet zijn vrouw), spits Noëll Goossens op vakantie, Stephen Emelina bij de fysio voor zijn achillespees en probeert Jesse Rensen iets van het zomerseizoen te maken op Mallorca, hetgeen niet mee zal vallen met code Oranje.
Bij DFC had de leider en vriend van Lex Holster het prima naar zijn zin en was er nog wat te lachen toen hij voorbij kwam met 4 prachtige cornervlaggen: “Ga even opzij Ad, hier zijn we zuinig op, deze zijn gesponsord door Lex zijn moeder, tante Ger”.

En verder hoeven we niet lang te treuren, in het Ries Fok toernooi is er kans op revanche en de kans is ook zeker aanwezig dat DFC met zijn nieuwe selectie hoge ogen gaat gooien in de 3de klas en nu al op 2de klas niveau speelt. Dus zeker niet meer onderschatten, is de boodschap.