Genieten op Schoonzigt

EBOH speelde een heerlijke wedstrijd op sportpark Schoonzigt tegen de plaatselijke trots Arkel en won afgetekend met 1-5 en dat was nog een magere afspiegeling van de kansenverhouding.

In de beginfase was EBOH nog met de warming-up bezig en kreeg gelijk een goal om de oren.
Daan Ruwaard snelde voorbij Jeffrey Manzanares en leverde een strakke voorzet af, die goaltjesdief en ouwe Unitas bekende van Ries Fok, Corné van Horik, binnen tikte. Na de koude start ging de motor warm draaien en kwamen de Dordtenaren steeds dichter in de buurt van keeper Jari van Baalen. Joey Steenbakker werkte een voorzet van Ricardo Heuverling net over het doel en daarna ging Jordi Fok  op avontuur. Na een lange rush liet hij Jari van Baalen kansloos met een streep.

De beer was los en even later bracht Regga Regales Junior Calmera in stelling. Junior had aanvankelijk moeite om op de been te blijven op de Arkelse grasmat, maar rondde nu fraai af in de verre hoek. Dat deed hij later nog een keer door een mooie lob van Ricardo van Yperen in 1 keer via de binnenkant van de paal binnen te werken.  De kopbal van Joey Steenbakker was ook van grote schoonheid. Thomas Keuter bereikte Regga Regales, die met een uitstekende voorzet Joey bereikte. Met een mooie boog plofte de bal achter Jari van Baalen in het net. De ruststand had nog hoger uit kunnen vallen, maar Regga Regales krulde de bal op de paal en een lob van Ricardo van Yperen kwam via de binnenkant van de paal ook weer het veld in. Tenslotte kreeg Ricardo Heuverling ook nog een beste kans, maar hij knalde op de vuisten van de keeper.
Deed Arkel dan helemaal niets? Jawel, een pegel van Robin Vogel werd door Jan Arie Kouwenhoven uit de boevenhoek getikt.

Na rust ging EBOH op dezelfde voet verder, maar grossierde het in het missen van kansen.
Joey Steenbakker was er nog het dichtste bij, maar zijn fraaie lob, raakte weer de binnenkant van de paal. Uiteindelijk wist alleen Thomas keuter nog te scoren. Na een assist van Ricardo Heuverling schoot hij vanaf de rand 16 binnen. Alle wissels mochten nog invallen, al kregen Emre Aynihan en Furkan Kaya wel heel weinig speeltijd. Ries Fok bood later zijn excuses aan in de kleedkamer.
“Ik zat zo te genieten van ons spel vandaag, dat ik geen erg had in de tijd. Er is hier geen stadionklok en  mijn klokkie werkte ook niet goed. Ik dacht dat er nog een kwartier te spelen was”. Het mocht uiteindelijk de pret niet drukken.  “Compliment aan de ploeg, we zijn blijven voetballen, al hadden we er voor het doelsaldo wel 4 bij moeten maken, ik denk niet zo in periodes, maar we draaien voorlopig goed mee”.

Halverwege was EBOH nog virtueel koploper, maar Woudrichem en Wieldrecht wisten hun achterstand toch nog goed te maken. De deze middag met Jordi Fok goed coachende Leroy Verkerk  gaat er voor. “Als je zo dichtbij bent, moeten we voor de periode gaan. Het was vandaag zaak om de boel scherp te houden en niet te verslappen. Dat hebben we na een matige start gedaan”. Henny Otto was geblesseerd en Wesley Ebbers had zich verstapt op zijn werk “Hij moet zijn vader ook harder laten werken!” zo dacht Ries Fok er over. Bij Arkel ging het niet goed op de linksback kant. Lorenzo Agnoli verstapte zich en invaller Niek Trappenburg greep naar zijn hamstring na een sprintduel met Wesley Ebbers. Scheidsrechter Josephe Ngoumout floot uitstekend en de Arkel sponsors in fauteuils in het “glazen huis” (gebouwd uit de Frenkie de Jong transfergelden) konden deze middag niet genieten van hun eigen ploeg, maar wel van het spel van de tegenstander.

De nederlaag kon weggespoeld worden op het “Oktoberfest”na afloop in de kantine.
Volgende week VVGZ thuis, op voorhand een heuse topper.
 
Arkel – EBOH 1-5

’2 Corné van Horik 1-0
’18 Jordi Fok 1-1
’21 Junior Calmera 1-2
’27 Junior Calmera 1-3
’35 Joey Steenbakker 1-4
’80 Thomas Keuter 1-5

Opstelling EBOH:
Jan Arie Kouwenhoven, Jordi Fok, Ricardo Heuverling , Thomas Keuter, Jeffrey Manzanares,  Leroy Verkerk, Moreno van der Geer (Wesley Ebbers), Ricardo van Yperen, Regga Regales (Emre Aynihan), Junior Calmera , Joey Steenbakker (Furkan Kaya)

Reservekeeper:  Donny van der Laars
Wisselspelers:  allen ingevallen
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coach: Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan