Gelijkspel zonder voldoening

Afgelopen zaterdag mocht EBOH het opnemen tegen gelijkespelenkampioen Groot-Ammers. De eerste wedstrijd dit seizoen tussen beide ploegen eindigde ook in een gelijkspel. Deze dag moest EBOH knokken voor haar laatste mogelijkheden op een toetje na dit seizoen. Maar een gemakkelijke opgave zou dit niet worden tegen de ploeg die dit seizoen al tien keer gelijkspeelde.

EBOH – Groot-Ammers : 1 -1
Doelpuntenmaker: Johan Gerlach

De wedstrijd begon afgelopen zaterdag voortvarend. EBOH was feller en zocht de aanval. En dat is meestal een goed teken. Het belang om goed te starten is bij de Schenkeldijkers groot. Al na drie minuten was het raak. Na een voorzet vanaf rechts van Ronald Plaisier knikte Johan Gerlach – die twee weken geleden bij zijn laatste koppoging een hoofdwond opliep – knap raak. 1-0. En een goede start.

Na 7 minuten kreeg EBOH een kleine domper te verwerken. Vincent Mutter verrekte zijn hamstring en kon het veld verlaten. Sebastian Bekkers was zijn vervanger. De invaller ging gelijk vol in de strijd, maar pakte na amper vijf minuten een gele kaart. Wat een schorsing betekent voor volgende week.

Sebastian Bekkers bleef aanjagen. Maar medespelers leken na de vroege 1-0 wat gas terug te nemen. Groot-Ammers werd niet echt gevaarlijk, EBOH echter ook niet veel meer. Na een half uur spelen verraste Ronald Plaiser bijna de Groot-Ammers doelman met een enorme curve bal die net voor de keeper stuitte en bijna onder de lat in het doel verdween. De keeper kon nog net zijn hand er tegenaan zetten. Uit de corner die volgt kopte Paul Reijnders – ook twee weken geleden aan het hoofd gewond geraakt – bijna binnen.

Een prachtige aanval voor de rust over vier schijven eindigde bij Johan Gerlach, maar hij kon net zijn tweede van de wedstrijd niet maken. En zo werd er met een 1-0 voorsprong gerust. Er leek geen vuilte aan de lucht.

Vlak na rust kreeg Groot-Ammers haar eerste echte kans, maar Joey Hughes kon redding brengen. In de vijftigste minuut verving Sietse Schuurman de leeggespeelde Johan Gerlach.

Niet veel later kreeg Sebastian Bekkers de mogelijkheid om de score op 2-0 te brengen, maar één-op-één met de keeper, kreeg hij de bal niet in de verre hoek. De marge bleef steken op één doelpunt. Tien minuten later was het invaller Sietse Schuurman die uit een volley ook de score niet kon vergroten.

Zoals zo vaak gebeurd in het voetbal wanneer de bal er aan de ene kant niet ingaat, dan valt hij aan de andere kant. Deze keer wel met een hele zure bijsmaak. Bij een aanval van Groot-Ammers werd EBOH-verdediger Marc Oldenburger vastgepakt. Echter de speler van Groot-Ammers viel. De scheidsrechter beoordeelde de situatie iets anders dan iedereen verwachtte en legde de bal op de stip. Groot-Ammers maakte dankbaar gebruik van deze mogelijkheid en scoorde de 1-1.

Niet veel later had Groot-Ammers EBOH nog veel meer pijn kunnen doen, maar een schot raakte de lat. Ondanks verwoede pogingen om weer op voorsprong te komen, wilde de bal er niet meer in. Een prachtige voorzet richting tweede paal werd nog door invaller Bas van Oosterhout met de hand beroerd toen hij zag dat hij de bal niet zou halen. Hij zag daarbij alleen Paul Reijnders die nog achter hem liep over het hoofd. Het had zo de overwinning kunnen betekenen. Maar het mocht dus niet baten. De wedstrijd eindigde in 1-1. Wat voor EBOH toch voelde als een nederlaag.

Dit puntverlies betekent eigenlijk dat EBOH de rest van het seizoen om des keizers baard zal spelen. Of er moeten wonderen gebeuren. Dinsdag speelt EBOH om de Dordt Centraal Bokaal tegen ODS.