EBOH wint maar overtuigt niet tegen ODS

Dinsdagavond moest EBOH voor het eerst aantreden voor het kampioenschap van Dordrecht. De eerste wedstrijd betrof een uitwedstrijd tegen ODS. Duidelijk was te merken dat het ging om een eerste wedstrijd in een toernooi wat nieuw leven was ingeblazen.

ODS – EBOH : 2 – 3
Doelpuntenmakers : Tim Stok, Ronald Plaisier en Bas van Oosterhout

Gedurende de wedstrijd bleek de scheidsrechter zich niet bepaald in de regels van het toernooi te hebben verdiept. De scheidsrechter had het over drie maal wisselen, echter ondertussen hadden beide ploegen al vijf maal gewisseld (wat ook de regel in het toernooi is). Een rode kaart voor een doorgetrokken speler wilde de scheidsrechter niet geven, geel wel. Maar geel betekent in dit toernooi een tijdstraf van tien minuten, ook daar wist de scheidsrechter niet van. Niet als het feit dat hij er op gewezen moest worden dat er na afloop drie penalties genomen moesten worden. Het was duidelijk even wennen.

Ook EBOH leek even te moeten wennen. Maar moeilijk kwam de uitploeg in de wedstrijd. Kansen werden wel gecreëerd, maar ook werd er veel te veel ruimte en vooral tijd aan ODS gegeven. De vierdeklasser mocht zo nu en dan rustig een aanval opzetten en was in de eerste helft met vlagen zelfs beter dan de Schenkeldijkers.

Dat resulteerde in de twintigste minuut zelfs in een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg na een aanval door het hart van de verdediging. Niet veel later had EBOH gelijk kunnen maken, ware het niet dat Johan Gerlach in zijn actie één-op-één met de doelman van achteren werd beetgepakt en neergehaald. Het had een rode kaart moeten zijn, de scheids ging niet verder dan geel. Al erkende hij zelf in een competitie rood te hebben gegeven (?), blijkbaar dacht de man in het zwart een oefenwedstrijd te fluiten.

Voor rust kreeg EBOH legio mogelijkheden, maar verzuimde de gelijkmaker te maken. Met een beetje pech was ODS zelfs doeltreffender geweest en had EBOH verder achter kunnen staan. Dat gebeurde niet.

In de rust maakte Donny v.d. Laars, Paul Reijnders, Alen Sirovica en William Schrauwen plaats voor Joey Hughes, Erik Peters, Rogier Mutter en Sebastian Bekkers.

In het tweede gedeelte lukte het EBOH meer om de wil op te leggen en het liet het zien toch te zijn gegroeid sinds de promotie. Kansen volgden. Uiteindelijk was het Tim Stok, die eerder ongelukkig was geweest in de afronding, die de 1-1 binnen schoot. Tien minuten later was het weer raak. Dit maal was het aanvoerder Ronald Plaisier die zeer fraai uit de draai de verre hoek wist te vinden. 1-2.

Kansen weggeven deed EBOH niet, maar toch kon ODS de gelijkmaker van afstandmaken door een schuiver in de verre hoek. 2-2. Uiteindelijk was het invaller Bas van Oosterhout die een mooie steekpass langs de keeper wist te werken en de 2-3 eindstand op het scorebord zette. Ook de penalties na afloop werden door EBOH met 2-3 gewonnen. Zodoende gaan de eerste drie punten in het kampioenschap van Dordrecht naar de rood-zwarten.

Aanstaande zaterdag speelt EBOH thuis tegen de Alblas.