Gehavend EBOH verliest van "jong" Drechtstreek

Dinsdag mocht er worden geoefend op het kunstgras van Drechtstreek. Dit als test naar de competitiewedstrijd van komende zaterdag bij Ameide, waar tevens op kunstgras gespeeld zal gaan worden. Tegen tweedeklasser Drechtstreek had EBOH het zwaar. Enkele spelers moesten vlak voor de wedstrijd nog afhaken met diverse pijntjes. Tijdens de wedstrijd konden de rood-zwarten geen vuist maken. Een 5-1 nederlaag was het gevolg.

Drechtstreek – EBOH : 5 -1
Doelpuntenmaker : Mo Salman

EBOH begon aan de aftrap zonder onder meer Marc Pirone, Milan Bax, Sietse Schuurman, Shqipron Veseli, Patrick Bijl en Sebastiaan Bekkers. Fernando Lozoya-Ringelberg mocht zijn rentree maken na enkele weken van afwezigheid. Ali Er mocht zich vanaf het beginsignaal laten zien. Al werd dat door de zware mist enigszins bemoeilijkt. Ali stond rechts, de trainers links en vanaf links was de rechterkant niet of nauwelijks te zien.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het Drechtstreek dat aanzette. Na tien minuten spelen stuiterde een bal direct vanuit de corner via de tweede paal achter Joey Hughes het veld weer in. Even later was het wel raak toen de Drechtstreek-spits via een aanval over EBOH’s linkerkant de bal bij de eerste paal fraai achter het standbeen langs binnen kon werken. 1-0.

In het vervolg van de eerste helft. Kwam EBOH niet verder dan een paar afstandschoten van Ronald Plaisier. Drechtstreek maakte voor rust nog de 2-0 na een aanval dwars door het Dordtse centrum.

In de rust maakten Joey Hughes, Alen Sirovica, Paul Reijnders en Fernando Lozoya-Ringelberg plaats voor Donny v.d. Laars, Abdul Zaada, Rick Reijnders en Dennis v.d. Graaff.

Vrij snel na de theepauze kwam EBOH terug in de wedstrijd. Na een tackle met gestrekt been op William Schrauwen in de zestien, mocht Mo Salman vanaf de penaltystip aanleggen voor de 2-1. Hij faalde niet.

Vervolgens ging EBOH tegen een nog jonger Drechtstreek na rust dan voor rust, op zoek naar de aansluiting. Ondanks beter spel dan in de eerste helft, werd de uitploeg verschalkt op de counter dwars door het centrum. Donny v.d. Laars kon geen redding meer brengen. 3-1.

Na de 3-1 werden de ruimtes tussen linies bij beiden ploegen te groot. Ondanks dat er nog wat kleine kansen werden gecreëerd door EBOH, waarbij Ali Er nog in het zijnet schoot. Was het de thuisploeg die door scherpe uitvallen uit kon lopen naar 4-1 en 5-1.

Als schrale troost kreeg EBOH nog is de kans in de 80e minuut om van 11 meter aan te leggen. Bas van Oosterhout eiste de penalty op en schoot deze feilloos binnen. Het zou 5-2 zijn geweest, ware het niet dat verzorger Alex Felida het veld in was gesneld om Vincent Mutter van kramp af te helpen. De penalty moest opnieuw worden genomen. Ditmaal koos Bas van Oosterhout voor technisch hoogstandje van elf meter, “de Panenka”. Echter het hoogstandje van de EBOH-spit was technisch niet zo goed uitgevoerd en de penalty kwam via de onderkant van de lat weer terug in het veld. De eindstand bleef op 5-1 steken.