Even kennismaken met… Stephan Rovers, Arij Saaman en Patrick Stoel

Even kennismaken met…

Deze week:

  • Stephan Rovers (Leider EBOH 2)
  • Arij Saaman (EBOH-Supporter)
  • Patrick Stoel (Speler EBOH 1)

Stephan Rovers

Naam:  Stephan Rovers

Leeftijd: 54 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik ben inkoper bij Thetford; wij maken oa toiletsystemen en koelkasten voor caravans / campers / campervans.”

Hoe ziet jou gezinssituatie eruit?

“Getrouwd met Ingrid (ook altijd bij EBOH gevoetbald!), 2 zonen Joey (21) en Mitchell (19). Trotse vader!”

Wat is je lievelingseten?

“Jachtschotel, gemaakt door mijn moeder”

Welke muziek vind je leuk?

“Echt van alles: van Hollandstalig tot U2, van Franstalig tot Madness.”

Wat is je favoriete vakantieland?

“Geen specifieke; ga graag op vakantie naar Frankrijk, Spanje, Italië, of Griekenland. Ook hier: als ’t maar leuk is, maakt mij verder niet zoveel uit.”

Waar kijk je graag naar op televisie?

“Naar Engelse misdaadseries, zoals bv Midsomer Murders, en naar comedy. Heerlijk om schaterlachend voor de buis te zitten.”

Heb je nog andere hobby’s naast voetbal?

“Niet veel (….). Probeer regelmatig “hard” te lopen om dat Goddelijke lijf een beetje in conditie te houden. Verder geschiedenis, en specifiek stamboomonderzoek; helaas gun ik mij voor dat laatste veel te weinig tijd.”

Je bent leider van EBOH 2. Wat vind je daar zo leuk aan?

“Leuk gezellig team met een hoop echte EBOH jongens.”

Wat is de doelstelling van EBOH 2?

“Wat mij betreft dit seizoen zo hoog mogelijk meedoen in de 2e klasse, en om tzt een stabiele 1e klasser te worden; inderdaad een team te vormen met (m.i. het liefst zoveel mogelijk EBOH!) jongens die dicht tegen 1 aan zitten. Een broedvijver, een back-up. Nu nog niet het geval, of wordt in ieder geval zo niet door iedereen gezien….”

Heb je zelf vroeger ook bij EBOH gevoetbald?

“Tuurlijk, ben al lid sinds mijn 9e. Pas in de C’s ontdekte ze mijn talent, haha. Uiteindelijk van de A1 naar het 1e, daarna, zeker ook door mijn kaarten-verzamelwoede, een hele lange tijd in het 2e gespeeld. Vervolgens lager gaan voetballen met andere oer-EBOH’ers als Arij Saaman, Axel van de Heuvel, Dick van de Water, Michel Carlier, en noem maar op.”

Wat was je positie in het veld?

Elke positie op het middenveld heb ik wel gehad.”

Wie is de beste speler waar je zelf mee hebt gevoetbald?

“Hans van Genderen”

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt in het voetballen tot nu toe?

“Mijn “moment of glory” was het kampioenschap met het 1e in 1989; daar zit ook gelijk mijn grootste frustratie: dat mijn naam in die tijd al fout gespeld werd, was één ding (Stefan, Steven, Roovers, Rooks…), maar dat in het, verder heel mooie, jubileumboek er een compleet andere naam stond deed wel zeer….

Ook de kampioenschappen met het 2e en de Stotfold uitwisselingen zullen mij altijd bij blijven.”

Heb je naast EBOH ook nog bij andere clubs gespeeld?

“Nooit.”

Wat vind je het mooiste aan de club EBOH?

“Kan het niet vergelijken met andere verenigingen, zit hier al vanaf jongs af aan, weet dus niet beter ?. Je groeit ermee op, EBOH is deel van mijn leven geworden. Geniet van de mensen die zich met vol enthousiasme volledig inzetten voor de club!”

Wat is je favoriete Nederlandse voetbalclub?

“Feyenoord!”

Wat is je favoriete buitenlandse voetbalclub?

“Barcelona en Manchester United”

Wie is of was je favoriete voetballer?

“Naar Messi en een Busquets kan ik blijven kijken, net als vroeger een Iniesta bij Barcelona en een Cantona bij United.”

Welk stadion vind je het mooist of meest indrukwekkend?

De Kuip.

Is er nog iets dat de mensen over jou zouden moeten weten of wil je nog iets aan ze kwijt?

“Naast het 2e maak ik ook deel uit van de Technische Commissie van de jeugd, en coördineer ik de mini’s (3-6 jaar). In al die hoedanigheden merk je hoe moeilijk het is om goede mensen te krijgen en te houden. Maar vergeet niet: het gaat en komt allemaal niet vanzelf…

Daarnaast zou ik wensen dat men wat vaker in de spiegel kijkt. Zowel spelers als ouders. Zelfreflectie blijft een lastig iets. ?”

Arij Saaman

Naam: Arij Saaman

Leeftijd: 51 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik werk bij de afdeling Inkoop van verfgroothandel Luijten-VVZ.”

Hoe ziet jou gezinssituatie eruit?

“Ik ben getrouwd met Bianca en we hebben twee dochters: Pascalle ( 18 jaar ) en Bo ( 14 jaar ).”

Wat is je lievelingseten?

“Stamppot andijvie met spekjes en een bal gehakt ( winter ), gekookte mosselen ( zomer ).”

Welke muziek vind je leuk?

“Nederlandstalige feestmuziek, André Hazes senior, house en de muziek die ze bij Radio 10 Gold draaien.”

Wat is je favoriete vakantieland?

“Nederland. We hebben een stacaravan in Ouddorp, op loopafstand van het strand.”

Waar kijk je graag naar op televisie?

“Vandaag Inside: iedere moment van de uitzending blijft het weer de vraag met wat voor een verbale explosie Johan Derksen nu weer komt. Verder naar ESPN, Formule 1, Videoland en Netflix.”

Heb je nog andere hobby’s naast voetbal?

“Na gestopt te zijn met voetballen, ben ik gaan hardlopen. Verder ga ik graag kijken bij de hockeywedstrijden van Bo ( speelt bij DMHC ). Pak ook graag een feestje mee op zijn tijd.”

Heb je zelf ook gevoetbald en zo ja in welk elftal of welke elftallen?

“Ik ben in 1979 begonnen in F3 ( met als leiders Roel ter Stege en de heer Bezemer ) en heb de gehele jeugd doorlopen tot en met A-regionaal. In de senioren heb ik bij alle teams die er waren een balletje mee getrapt.”

Wat was je positie in het veld?

“In al die vele voetbaljaren, heb ik, op alle elf beschikbare posities in het veld, wel een keertje gestaan. De laatste seizoenen heb ik rechtsback gestaan. Ik mag zijn schoenveters niet strikken, maar ik probeerde het rechtsback zijn een beetje in te vullen zoals Ricardo Heuverling dat doet.”

Wat is de beste speler waar je zelf mee hebt gevoetbald?

“Zonder anderen tekort te doen: Hans van Genderen. Geweldige speler: draaide tegenstanders helemaal dol, gaf passes, scoorde op allerlei manieren ( zelfs een keer vanaf de aftrap ). Tevens een zeer sympathiek persoon!”

Wat was jou hoogtepunt in het voetballen bij EBOH?

“In 1991 het kampioenschap met A-regionaal. Met een uniek vriendenteam wonnen we de titel in een competitie met o.a. Sliedrecht, Papendrecht, Barendrecht, Kozakken Boys, SC Feyenoord, Slikkerveer en Overmaas. In datzelfde jaar mocht ik bovendien invallen bij een thuiswedstrijd van het eerste, onder leiding van Gerrit de Keizer, tegen HMSH uit Den Haag.”

Wat is je favoriete Nederlandse voetbalclub?

“Feyenoord”

Wat is je favoriete buitenlandse voetbalclub?

“In de jaren 80 was dat AC Milan waar Gullit, Van Basten en Rijkaard een aantal jaren de sterren van de hemel speelden.”

Wie is of was je favoriete voetballer?

“Johan Cruyff”

In welk stadion zou je ooit eens willen voetballen ?

“Het zelf actief voetballen is voorbij. Vorig jaar heb ik een stadiontour op Anfield Road gedaan. Een thuiswedstrijd van Liverpool bezoeken, lijkt mij wel wat.”

Doe je verder nog iets voor de club EBOH?

“Ik zit in twee commissies: die van de Club van 100 en de Reünisten. Bovendien probeer ik, samen met mijn vriendengroep, alle wedstrijden van het eerste bij te wonen.”

Wat vind jij het mooist aan de club EBOH?

“Dat presteren op het veld en de gezelligheid naast het veld al jarenlang hand in hand bij onze mooie club.”

Waar ben je trots op?

“Op mijn gezin en dat EBOH dit jaar 102 jaar bestaat.”

Heb je nog een droom voor in de toekomst?

“Niet in de nabije toekomst, maar in de verre toekomst zou ik het leuk vinden om opa te worden.”

Is er nog iets dat de mensen over jou zouden moeten weten of wil je nog iets aan ze kwijt?

“Blader het jubileumboek van 100 jaar EBOH eens door en je zult je realiseren wat voor een unieke club EBOH is. Om deze unieke club, tot in lengte van jaren, te blijven is ieders inzet, op wat voor manier dan ook, zeer gewenst. Rood en zwart wat er ook gebeurt!!!!”

Patrick Stoel

Naam: Patrick Stoel

Leeftijd: 23 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?

“In het dagelijkse leven werk ik fulltime bij een zonnepanelen bedrijf in Dordrecht genaamd Prezon.”

Hoe ziet je gezinssituatie eruit?

“Ik woon samen met mijn vriendin, maar heb ook nog een vader moeder en een broertje.”

Wat is je lievelingseten?

“Mijn lievelingseten is toch wel de Mac Donalds.”

Welke muziek vind je leuk?

“Rap muziek”

Wat is je favoriete vakantieland?

“Dat is voor mij Curaçao. Hier is het leven zo relaxed, het is altijd mooi weer en de mensen die daar wonen zijn erg leuk in de omgang.”

Waar kijk je graag naar op televisie?

“Ik kijk graag naar Videoland of Netflix en dan een goede serie bijvoorbeeld mocro maffia.”

Heb je nog andere hobby’s naast voetbal?

“Ik vind het leuk om naast voetbal te paddelen en verder gewoon lekker bankhangen.”

In welk elftal voetbal je bij EBOH?

“In het 1ste elftal.”

Wat was je positie in het veld?

“Middenvelder en dan maakt het niet echt uit welke positie op het middenveld.”

Wat is de beste speler waar je zelf mee hebt gevoetbald?

“Mark van Agteren”

Wat is was jouw hoogtepunt bij EBOH tot nu toe?

“Tot nu toe heb ik nog niet heel veel hoogtepunten, omdat dit mijn eerste seizoen is. Als ik iets moet benoemen vond ik onze wedstrijd uit tegen IFC wel bijzonder. Dit omdat we daar hebben laten zien dat we met deze groep goed en leuk voetbal op de mat kunnen leggen en hard voor elkaar kunnen werken.”

Wat is je favoriete Nederlandse voetbalclub?

“Ajax”

Wat is je favoriete buitenlandse voetbalclub?

“Manchester City”

Wie is of was je favoriete voetballer?

“Kevin de Bruyne”

In welk stadion zou je ooit eens willen voetballen?

“Anfield het stadion van Liverpool.”

Doe je verder nog iets voor de club EBOH?

“Qua activiteiten niet echt eigenlijk. Ik heb ervoor gezorgd dat het bedrijf waar ik werkzaam ben sponsor is geworden bij EBOH.”

Wat vind jij het mooist aan de club EBOH?

“De gezelligheid. Ik ben nu pas een paar maanden bij EBOH, maar het voelt alsof ik hier al jaren voetbal. Het is een warme club.”

Heb je nog een droom voor in de toekomst?

“Het lijkt me leuk om vader te mogen worden.”

Is er nog iets dat de mensen over jou zouden moeten weten of wil je nog iets aan ze kwijt?

“Over mij weten denk ik niet wat ik wel wil meegeven voor de mensen die trouw naar ons kijken elke zaterdag dat we als EBOH 1 ons best zullen doen om leuk voetbal en strijd op de mat te leggen elke week.”