Eindelijk 3x raak voor EBOH 1

We hebben er met zijn allen lang op moeten wachten, maar daar was hij dan eindelijk.

Een ruime 3-0 zege op VVOR in een inhaalduel op een frisse dinsdagavond op een hobbelig veld. De vreugde was er niet minder om. Het betekende de grootste zege van EBOH dit seizoen en het vergroten van de voorsprong op nacompetitieplek nummer 10. Die is inmiddels 7 punten op Zwervers Ijsselmonde, met nog 3 wedstrijden te gaan. Bij coach René Ebbers viel een pak van zijn hart. “We hebben een uitstekende 2de helft gespeeld met goeie loopacties, er staat weer een ploeg, we zijn conditioneel sterk en hebben VVOR gedwongen om de lange bal te spelen. Ik ben trots op de jongens en vond mijn zoon Wesley eindelijk goed spelen, zoals ik het graag hebben wil, maar ook Ricardo van Yperen, de defensie en de rest krijgt van mij een grote pluim. En je ziet hoe belangrijk die eerste goal was. Daarna waren we bevrijd en gaat het lopen “. En in de euforie keek René ook nog vooruit naar het duel van komende zaterdag, als Feyenoord op bezoek komt. “Die gaan we het zeker moeilijk maken”.

De 1ste helft leek verdacht veel op de wedstrijden van de afgelopen weken. Een sterker EBOH, een defensie die niks weggeeft en een voorhoede die kansen laat liggen. Bram Wouters , die in de basis mocht starten, kreeg de grootste, nadat de jonge doelman Robin Hijzen de bal niet kon klemmen, maar schoot over. De 2de helft leek aanvankelijk een kopie te worden, met weer een 0-0 als eindresultaat, maar de jarige Paul Reijnders dacht daar anders over. Na een vrije trap van Wesley Loos kopte hij vallend bij de 2de paal de bal in de verre hoek. Een “Bep Bakhuis goal” (voor de senioren wel bekend). Daarna ging het lopen bij EBOH en volgde de ene na de andere kans. Wesley Loos zorgde weer voor een assist, Jesse Rensen controleerde de bal en schoot hoog binnen. De 3de was ook wonderschoon. Vanaf e rand 16 lobde Wesley Ebbers de bal met een krul over de graaiende Robin Hijzen. VVOR kreeg nog een kans op de eretreffer, maar Jeffrey Berkhout kopte onder de bal door. “Good old” Bram Wouters kreeg een applauswissel en ook Tim Stok mocht nog even mee doen. Op Scheidsrechter Kolsteren viel niks op aan te merken. Hij liet lekker voetballen en deed het af zonder kaarten.

EBOH – VVOR 3-0
’63 Paul Reijnders 1-0
’72 Jesse Rensen 2-0
’73 Wesley Ebbers 3-0

EBOH:
Donny van der Laars, Paul Reijnders, Mo Salman, Frank Teunissen, Cyrill Elschot, Ricardo van Yperen, Wesley Loos, Bram Wouters (Halil Turktas), Wesley Ebbers, Jesse Rensen, Ricardo van de Merwe (Tim Stok)

Wissels: Danny Wessels, Marc Oldenburger