Effectief Zwaluwe zet EBOH 2 te kijk

EBOH 2 is tegen een dikke 5-1 nederlaag aangelopen. De gastheren uit Zwaluwe hadden geen enkel ontzag voor EBOH en scoorden vijf maal uit zes kansen. EBOH creëerde veel meer kansen maar verder dan een doelpunt van Sebastiaan Bekkers kwam het niet. Een 5-1 nederlaag was het gevolg van een wedstrijd waarin EBOH duidelijk zichzelf niet was.Het eerste kwartier mag best spectaculair genoemd worden. Beide ploegen speelden vol op de aanval. Na tien seconden spelen had het al 0-1 kunnen staan voor EBOH. Vanaf de aftrap werd Alen Sirovica gelanceerd en diens voorzet belandde bij de geheel vrijstaande Randy Camfferman.Één op één met de doelman schoot hij jammerlijk over. Nog geen minuut later werd de bal aan de andere kant de bovenhoek ingekopt maar doelman Ramon Braun redde fraai. De rebound werd door Mohamed Zaada van de lijn gehaald. De toon was dus gezet.
Na een kwartier spelen werd Sietse Schuurman vrijgespeeld aan de rechterkant. Zijn voorzet werd door Sebastiaan Bekkers tot doelpunt verwerkt. EBOH was op dat moment heer en meester. Zwaluwe beperkte zich tot verdedigen en kwam er via de counter sporadisch uit.
EBOH wilde het karwei snel afmaken en wederom was het Randy Camfferman die alleen voor de doelman jammerlijk faalde. Schoten van Randy Camfferman, Alen Sirovica, Ali Er en Sebastiaan Bekkers waren te zacht of gingen ver over.
Na een half uur spelen werd er bij een uitbraak van Zwaluwe niet ingegrepen op het middenveld. De linksbuiten van Zwaluwe wilde een voorzet geven maar diens voorzet werd door de wind gedragen en viel pardoes over Ramon Braun heen en belandde in de kruising. Pech voor EBOH en een zware lucky goal voor Zwaluwe. Vanaf dat moment verloor EBOH de regie. Tot overmaat van ramp kopte Paul Reijnders een voorzet bijna in eigen doel. Ramon Braun kon de bal nog wegwerken maar deed dat in de voeten van de spits van Zwaluwe en de 2-1 was een feit.

De tweede helft probeerde EBOH weer te voetballen en dat lukte in eerste instantie aardig. Zo werd Randy Camfferman wederom twee maal alleen voor de keeper gezet. Maar beide keren kwam de ontketende doelman van Zwaluwe als winnaar uit de bus. Daarnaast waren er afstandschoten van Milan (centimeters naast) en Ali Er( kanonskogel vol op de lat) die Zwaluwe deed zwijnen.
De onvermijdelijke voetbalwet treedt dan in werking. Als je zelf de enorme hoeveelheden kansen niet afmaakt dan krijg je hem zelf om je oren. Balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft. Een mokerslag voor EBOH die het niet meer te boven kwam.
Bij de 4-1 werd nogmaals duidelijk dat EBOH nog veel te leren heeft. Als kleine kleuters was het aan het discussiëren of de bal wel of niet uit was. Tot drie maal toe gaf de scheidsrechter aan dat de bal niet uit was en tot drie maal toe werd de bal gewoon aan de speler van Zwaluwe gegeven. Bij de derde keer bedacht hij zich geen moment en stuurde de spits alleen op doelman Braun af. Ook ditmaal werd het buitenkansje benut door Zwaluwe. In blessuretijd viel de enige uitgespeeld doelpunt van de gastheren. Bij een counter via de rechterflank werd de mee opgekomen middenvelder gevonden en ook ditmaal stond hij oog in oog met doelman Braun. De bal werd keurig in de bovenhoek geknald. Een keiharde 5-1 overwinning van het uiterst effectieve Zwaluwe. EBOH liet zich de kaas van het brood eten door een prima ploeg.

Trainer Rachid el Mokhtari was op zijn zachtst gezegd uiteraard niet blij met het vertoonde spel. “Alle credits gaan uit naar Zwaluwe. Maar wat mijn ploeg vandaag heeft laten zien slaat echt nergens op. Ik heb mijn ploeg nog nooit zo als los zand zien spelen in de drie jaar dat ik hier trainer ben. Hier hadden we niet hoeven te verliezen. De uitslag is wel wat geflatteerd maar als wij de scherpte voor het doel hadden zoals Zwaluwe dat vandaag had, dan hadden we in de eerste helft al met 5-1 voorgestaan. Dat gebeurt dan niet en dan moet de ploeg gaan voetballen. Daar zijn we goed in maar dat hebben we vandaag absoluut niet gedaan. We zijn er nog lang niet en ik hoop dat de jongens zich hier overheen kunnen zetten.

Volgende week wacht Klundert. Willen we ons nog focussen op de tweede plaats en tweede periode dan moeten we een andere mentaliteit laten zien dan vandaag. Want dit was belachelijk.”