EBOH 1 wint van de onderste !

Het is vreemd maar waar. Het is lang geleden dat EBOH van een ploeg won, die onderaan staat. Het was de afgelopen decennia traditie dat EBOH de rode lantaarndrager weer een beetje moed gaf, door punten cadeau te doen. Tot afgelopen zaterdag. Schelluinen geloofde de laatste 20 minuten in het eerste puntje van de competitie of zelfs meer. Maar een wonderschone last minute goal bracht de blauw witte thuisploeg weer in rouwstemming.
Leroy Verkerk bracht met een mooie pass Gijs Bregman in stelling. Gijs controleerde op de achterlijn en zette perfect voor op Ricardo van de Merwe, die kon afdrukken. Daarmee ging EBOH toch nog met een 3-2 zege aan de haal.
De eerste helft in het druilerige Schelluinen werd afgesloten met een 1-0 voorsprong voor de Dordtenaren.  EBOH bereikte wel de zijkanten, maar de voortzetting liet te wensen over. Het was allemaal te slordig. Hoogtepunt was de goal van Ricardo van Yperen. Hij slalomde door het hart van de defensie en schoof de bal langs doelman Tom Langerak.

Vervelend was de botsing tussen de nummer 8 van EBOH Johan Gerlach en de nummer 8 van Schelluinen. Met de koppen tegen elkaar in een duel op het middenveld, met als resultaat allebei een gapende hoofdwond, die in het Beatrixziekenhuis behandeld moest worden. Johan hield er 4 hechtingen aan over en Bart kon het afdoen met zwaluwstaartjes. Schelluinen zorgde via aanvoerder routinier Leon de Bruijn voor de nodige dreiging, maar kon Marlon Huiser niet passeren.

Na rust kwam EBOH via Remy Holster (assist Mark OLdenburger) snel op 0-2 en leek de strijd beslist.
Binnen een minuut veranderde echter alles. Invaller Hans de Jong liet aan zijn ploegmaten zien hoe je moet scoren (1-2) en Ricardo van Yperen kreeg een black out door totaal onnodig een natrappende beweging te maken.

De goed leidende jonge scheidsrechter Danny van Wijk (pas 19 jaar) stond er bovenop en  Ricardo kreeg direct rood. Het gekke was dat EBOH daarna met 10 man beter ging spelen als met 11,
daarbij geholpen door Schelluinen die met 4 op een rij bleven spelen. Toch kwam Schelluinen op 2-2.
Frank Teunissen kreeg een lange voorzet via zijn voet ongelukkig op zijn arm in de zestien en Hans de Jong schoot de strafschop onberispelijk binnen.

Met nog 20 minuten te gaan, ging Schelluinen voor meer, maar kwam toch met lege handen te staan. EBOH kreeg ruimte in de omschakeling en Remy  Holster had een aantal prima mogelijkheden, maar vond Tom Langerak op zijn weg. Hij was echter kansloos op de inzet van de voor Adje Kabbah ingevallen Ricardo van de Merwe.
Ries Fok stopt de 3 punten graag in zijn tas. De uitvoering was niet best, maar we hebben eindelijk van een hekkensluiter gewonnen. We zochten vaak naar moeilijke oplossingen. Met 10 ging het beter.

Volgende week weer een topper. Jammer dat we in ieder geval Patrick Welts (laatste van 3 wedstrijden schorsing), Ricardo van Yperen (rood tegen Schelluinen) en Johan Gerlach (4 hechtingen) moeten missen. Maar gelukkig hebben we een brede selectie.

Schelluinen – EBOH    2-3

’17       Ricardo van Yperen     0-1
’49       Remy Holster               0-2
’50       Hans de Jong              1-2
’68       Hans de Jong              2-2
’89       Ricardo van de Merwe 2-3