Een puntje voor de zekerheid

EBOH 1 pakte thuis tegen Streefkerk een punt en maakte aan alle onzekerheid een einde voor de supporters die slecht zijn in wiskunde. Na de overwinning tegen de Zwerver stond EBOH 9 punten voor op Everstein, dat nog theoretisch langszij zou kunnen komen, met nog 3 te spelen. Mensen met hogere wiskunde  in hun pakket hadden echter al berekend dat door de nog op het programma staande wedstrijd de Zwerver – Everstein, wat de uitslag ook zou mogen zijn, 1 van beide ploegen EBOH niet meer kon achterhalen en EBOH 3de klasser blijft.

De “alpha” supporters stonden dan ook raar te kijken naar een slap opererend EBOH in de 1ste helft. Dat waren ze niet gewend van het team, dat wekelijks na de winterstop de mouwen opstroopt en resultaten boekt. Het ook al veilige Streefkerk was wel bereid te knokken voor een goed resultaat. Bij EBOH stond de 18 jarige 3de keeper Kevin Emde onder de lat. Hij staat al bijna 2 jaar trouw reserve en verdiende het om de met zijn lies kwakkelende Pim Versluis te vervangen. En hij keepte een uitstekende balvaste wedstrijd. Hij tikte eerst fraai een kopbal van van Beuzekom over de lat, maar was even later toch kansloos bij een pegel van Tim den Besten uit een afgeslagen corner. EBOH kwam niet verder dan een gekraakt schot (hands?) van Nick van Wijngaarden en een lob over keeper Rick Reitsma, en het doel, van Remy Holster. En het is dat Jordi van Dyck een dijk van een wedstrijd speelde en de gevaarlijke spits Lennart de Vries in zijn zak had, anders was de achterstand nog hoger geweest bij rust. Lennart raakte nog wel een keer de paal.

Gelukkig tapte EBOH in de 2de helft uit een ander vaatje, nadat het overgeschakeld was naar 4-3-3. Jeffrey Monster stookte het vuurtje op en sleurde als vanouds over het veld en nam zijn teamgenoten mee. Dat moest al gauw zonder de linksback met de beste ingooi van Nederland, Jeffrey Manzanares. Hij liep een forse enkelblessure op. De naar links verhuizende Emre Aynihan, die het knap een hele wedstrijd volhield, vulde het gat prima op. Streefkerk hield met veel overtredingen EBOH tegen, maar moest toch de verdiende gelijkmaker toestaan. Jesse Rensen verstuurde een prachtige pass op de stropdas van Nick van Wijngaarden, die na een fraaie aanname op snelheid zijn 1ste doelpunt voor de hoofdmacht maakte, door met de buitenkant voet Rick Reitsma te passeren.  Daarna rook EBOH de overwinning, die er aan leek te komen na een fraaie solo van Jeffrey Monster. Binnen (of randje?) het strafschopgebied werd hij onderuit gehaald. Vervolgens schoot Antonio Manzanares binnen, maar de goed leidende 23 jarige scheidsrechter Westdorp uit Tholen had al gefloten. “Geeft niet, want we hebben in ieder geval een strafschop”, dacht Hoessin el Jouhri, maar hij vergiste zich. Westdorp legde hem op het randje van de 16 en gaf geel aan de dader. “Ik gaf geen voordeel, omdat een verdediger de bal nog kon wegwerken, als ik niet gefloten had”, aldus de Zeeuwse scheidsrechter, die in de talentenpoule van Danny Makkelie zit.

Omdat vrije trappenspecialist Leroy Verkerk geschorst was en  Mo Salman nog geblesseerd moet toekijken, ontfermde Jesse Rensen zich over de bal, die helaas via de muur naast ging. Daarna kon het alle kanten op en begreep “alpha” supporter en bestuurslid  Hans van Genderen niet  waarom  EBOH dat “gouden” puntje niet koesterde. ”Scheids, het is tijd”, hoorde ik hem roepen, terwijl EBOH vol voor de winst ging en invaller Roy Tuinder onterecht werd afgevlagd op weg naar het doel. Aan de andere kant pakte Kevin Emde nog een schot klem van de in het veld irritante Jaro Lieuwen en raakte Lennart de Vries nog een keer de paal. Het bleef 1-1, een puntje voor de zekerheid, speciaal voor “alpha” supporters.

 Hoessin el Jouhri blikte nog eens terug op de opmerkelijke wederopstanding van EBOH na de winterstop: “Het beloofde elftal kon ik niet opstellen in het begin en we hadden te veel stoorzenders. De ommekeer kwam na de gelijkmaker van Jesse Rensen in blessuretijd tegen Wieldrecht.  Zonder stoorzenders gingen we op trainingskamp met 1 en 2 en daar zijn we naar elkaar toe gegroeid. Er ontstond een mentale sfeer, van wij zullen ze een poepie late ruiken, de mouwen werden opgestroopt en we gingen winnen. Als je zo begint aan het seizoen hadden we bovenin meegedraaid.”
Het is ook even wennen voor de supporters: “hoe lang is het geleden dat er voor EBOH niets meer op het spel stond 3 wedstrijden voor het einde?”
Het seizoen wordt afgesloten met een uitwedstrijd tegen de Alblas en de topper  tegen Wieldrecht, dat op de Schenkeldijk op bezoek komt en nog kampioen kan worden, als Drechtstreek nog een steekje laat vallen!

EBOH – Streefkerk 1-1

’37 Tim den Besten 0-1
’75 Nick van Wijngaarden 1-1

Opstelling EBOH:
Kevin Emde, Paul Reijnders, Cyril Elschot,  Emre Aynihan, Jordi van Dyck, Jeffrey Manzanares (Fabricio Rietdijk) ,Jeffrey Monster, Jesse Rensen, Antonio Manzanares, Nick van Wijngaarden (Joel Ricardo Cruz da Cunha), Remy Holster (Roy Tuinder)

Reservespelers: Pim Versluis