EBOH Zaterdag uitgeschakeld voor kampioenschap van Dordrecht

Dat avondwedstrijden de zaterdagafdeling van EBOH niet helemaal liggen werd eerder dit seizoen al duidelijk. Ook dinsdagavond speelde EBOH niet haar beste partij. Amstelwijck kwam op bezoek voor het kampioenschap van Dordrecht. En EBOH moest minimaal een punt pakken om door te gaan naar de volgende ronde.

EBOH – Amstelwijck : 2 – 3
Doelpuntenmakers: Milan Bax, Tim Stok

Na een scherp begin van EBOH waarbij echter driemaal ten onrechte een EBOH-aanvaller die alleen op de keeper afging werd afgevlagd en afgefloten zakte EBOH terug in de wedstrijd.

De wedstrijd werd al bijna gestaakt. EBOH-trainer Hoessin Jouhri liet zijn ongenoegen blijken over het vals vlaggen van de tegenstander. Hij liet dit op een nette manier blijken en gaf alleen aan dat de dienstdoende scheidsrechter ook eens zelf moest kijken. De scheids floot af en was al onderweg naar binnen, toen hij besloot dat het toch wel sneu was als de wedstrijd na 5 minuten gestaakt werd, terwijl iedereen zich uit het werk had gehaast. In het vervolg van de wedstrijd liet de scheidsrechter al mompelend zo’n honderd maal weten dat hij beter thuis had kunnen blijven. Misschien was dat inderdaad ook maar beter geweest voor beide ploegen.

In de eerste helft deden beide ploegen niet veel meer voor elkaar onder. Amstelwijck speelde hard. EBOH probeerde te voetballen. De ruststand bleef steken op de brilstand.

In de tweede helft begon de thuisploeg weer aardig met kansen. Echter het was Amstelwijck dat als eerste scoorde. Een van richting verandert schot verraste EBOH-doelman Donny v.d. Laars. Aardige kansen van EBOH waaronder een prachtig opgezette aanval met een volley van Sietse Schuurman na een subtiel lobje van William Schrauwen troffen geen doel.

Het werd zelfs 0-2. En de wedstrijd leek gespeeld. Eén minuut later was er de overtreding in het strafschopgebied en mochten de rood-zwarten toch nog aanleggen voor een strafschop. Milan Bax benutte deze. 1-2. In de slotfase gebeurde er nog meer. Amstelwijck maakte de 1-3 en uiteindelijk was Tim Stok nog trefzeker en kwam de eindstand op 2-3. Daarmee is EBOH zaterdag uitgeschakeld voor het kampioenschap van Dordrecht en kan het zich na de laatste competitiewedstrijd van zaterdag op gaan maken voor de nodige potjes voetvolley. EBOH zondag gaat wel door.