EBOH ten onder tegen Groote Lindt

Zaterdag speelde EBOH haar laatste uitwedstrijd, en één na laatste competetitiewedstrijd van het seizoen tegen Groote Lindt. In Zwijndrecht kon EBOH eventueel bij een overwinning de vierde plaats bemachtigen. Bij een overwinning vervolgens op de laatste speeldag lag zelfs de derde plaats nog in het verschiet.

Groote Lindt – EBOH : 4 – 1
Doelpuntenmaker: Tim Stok

Met de nodige afwezige Ronald Plaisier (schorsing), Mohamed al-Salman (schorsing), Sebastiaan Bekkers (schorsing) en Joey Hughes (blessure) had EBOH licht te kampen met wat personele problemen.

De wedstrijd begon open. Al na drie minute dwarrelde een voorzet van Groote Lindt op de deklat. Niet veel later moest Marc Pirone al een “nood”tackle inzetten en pakte een gele kaart. Na vijftien minuten miste Tim Stok een kans 1-op-1 met de doelman. Een handsbal van Groote Lindt in de zestien werd daarna over het hoofd gezien.

In het tweede gedeelte van de eerste helft nam Groote Lindt de regie. Dat resulteerde in kansen. In de 22e minuut schoot de thuisploeg nog voorlangs. In de 35e minuut was het wel raak. Daar waar de EBOH defensie alvoor de steekpass door Groote Lindt achteruit bleef lopen in plaats van uit te stappen. Kon gemakkelijk Nestor Zimmerman worden bediend. Van buiten de zestien schoot hij hard raak in de linker benedenhoek. 1-0. Groote Lindt kreeg vervolgens kans op kans. En in de 41e minuut profiteerde de thuisploeg nog is met een kopbal uit de rebound. 2-0.

In de rust bracht EBOH Erik Peters en William Schrauwen voor Rogier Mutter en Johan Gerlach. Met name met William Schrauwen op het middenveld kregen de Dordtenaren weer iets meer grip. Na een mooie actie van Paul Reijnders over de vleugel schoot Tim Stok hard over. Een streep van Milan Bax werd weergaloos door de Groote Lindt doelman uit winkelhaak geslagen. Een redding waar Edwin van de Sar nog moeite mee zou hebben.

Het offensief van EBOH mocht niet baten. In de 75e minuut maakte Groote Lindt vanaf rechts de 3-0 en was de wedstrijd definitief gespeeld. EBOH maakte nog een troosttreffer in de persoon van Tim Stok na een steekball van William Schrauwen. 3-1.

Kansen voor Marc Oldenburger, William Schrauwen en Sietse Schuurman werden niet benut. De enige overgebleven kans aan de overzijde wel. 1-op-1 werd 4-1 binnengeschoten. Na een goede tweede helft met veel kansen had EBOH het tij in de tweede helft niet kunnen keren.

Zaterdag speelt EBOH thuis tegen Ameide. De ploeg die aanstaande zaterdag het kampioenschap kan pakken.