EBOH wint nipt van Streefkerk

EBOH moest zich herstellen na de fikse nederlaag tegen Leerdam Sport en kon dat doen op eigen terrein tegen Streefkerk. Dit gebeurde ook, zij het nips.

[strong]EBOH – Streefkerk : 4 – 3
Doelpuntenmakers: Remy Holster, Patrick Welts, Ronald Plaisier

De wedstrijd begon voortvarend voor het vlaggenschip van de EBOH zaterdag-afdeling. Remy Holster wist al na luttele minuten het net te vinden en de ploeg op een voorsprong te zetten. Lang mocht er echter niet van genoten worden want in de 20e minuut lag de gelijkmaker er aan de andere kant in. Met een 1-1 stand werd er ook gerust.

In de tweede helft was EBOH er weer als de kippen bij en dan met name Patrick Welts. Na een schot van Ronald Plaisier kon de doelman van Streefkerk niet klemmen. Patrick Welts was er als eerste bij en tikte de bal binnen 2-1. Na een mooie steekpass van Ronald Plaisier was het Ricardo van de Merwe die de 3-1 kon maken.

Toch wist de ploeg het weer spannend te maken. In de 70e minuut werd de stand teruggebracht naar 3-2 door een opkomende middenvelder van Streefkerk die niet goed werd afgestopt. Na een schot voorlangs van de uitploeg was het aanvoerder Ronald Plaisier die ook bij het vierde – en mooiste – doelpunt van de wedstrijd betrokken was. Een prachtige boogbal van afstand vloog over de keeper.

Toch werd het weer spannend toen vijf minuten voor tijd Streefkerk vanuit de counter de score terugbracht naar 4-3. Daar bleef het echter bij. Een moeizame, maar verdiende overwinning.