EBOH 2 verslaat ook ZBC '97

De zesde wedstrijd – de laatste voor het eerste vrije inhaalweekend – moest door de Dordtenaren ook gewonnen worden om in de strijd om het kampioenschap de concurrentie een stapje voor te blijven. Dit deden de Schenkeldijkers ook. Door de 3-1 overwinning op ZBC ’97 blijven zij de koplopers.

EBOH 2 – ZBC ’97 : 3 – 1
Doelpuntenmakers: Eigen Doelpunt Tegenstander, Ali Er, Yavuz Güler

De wedstrijd begon voortvarend. Al na drie minuten lag de bal achter de doelman van ZBC ’97. Niet Yavuz Güler, Randy Camfferman of Ali Er had hem geklopt, maar ditmaals een teamgenoot. Een verdediger van ZBC raakte een voorzet van Dennis v.d. Graaf op het scheenbeen en werkte deze zo in de verre hoek. Nog geen minuut later was het weer raak. Een prachtig afstandschot met links van Ali Er was onhoudbaar voor de doelman. 2-0, vier minuten op de klok.

Een beetje te snelle ruime voorsprong misschien. In het vervolg van de wedstrijd zakte het niveau van de thuisploeg in en zodoende maakte de ploeg het zichzelf erg lastig. Het tempo was te laag en de concentratie niet optimaal. Dat leidde ondermeer tot een gele kaart voor aanvoerder Bas van Oosterhout die bestraft werd voor enkele kleine overtredingen kort achter elkaar.

Voor rust moest EBOH-doelman Danny Wessels toch vissen. Een bal werd nog van achter de achterlijn door Mo Zaada bij de tegenstander ingeleverd, die wel afrondde. De achterbal was de grensrechter en de scheidsrechter ontgaan. Aan het einde van de eerste helft werd EBOH nog wel een zuivere strafschop ontnomen, toen de bal voor EBOH-spits Yavuz Güler met de hand werd weggeslagen.

EBOH moest sterker uit de rust komen, zichzelf herstellen, om niet onnodig punten weg te geven. Dat lukte maar deels. Het spel was nog niet echt geweldig, maar ZBC werd ook niet heel erg gevaarlijk. Dat deze ploeg niet hoger genoteerd staat op de ranglijst is verwonderlijk, we hebben mindere ploegen gezien. Het tempo lag misschien niet altijd even hoog, maar de ploeg probeerde wel te voetballen en de spelers konden elkaar makkelijk vinden.

Na een uur spelen kreeg EBOH toch nog een cadeautje. Daar waar eerder de strafschop niet werd gegeven, werd het ditmaal wel gedaan voor een veel kleiner vergrijp. De bal werd van korte afstand op de arm van een verdediger van ZBC geschoten. Die had echter zijn arm strak langs het lichaam en kon er niet veel aan doen. Yavuz Güler maakte dankbaar gebruik en benutte de penalty en maakte zodoende zijn dertiende goal van het seizoen.

Ondanks dat EBOH in de slotfase met tien man verder moest na een blessure van Rogier Mutter, nadat er al drie keer was gewisseld, werden de punten in de tas gehouden. ZBC pakte nog wel een onnodige rode kaart, een speler ging compleet door het lint tegen de scheidsrechter, 1 minuut voor tijd en totaal onnodig.