EBOH wint bij GJS door “Golden Goal” Ricardo van de Merwe

Het gebeurt niet vaak dat 1 schot op doel (wel tussen de palen) de overwinning oplevert, maar dat was wel het geval in Dalem. Ricardo van de Merwe nam een assist van Mitchell Rovers in 1x op zijn pantoffel en liet doelman Bart van Schaften (good old Raymon de Haan zat op de bank met een lichte blessure) kansloos. En dat terwijl Bart van die mooie schone handschoenen had, want daarvoor kreeg hij niet veel te doen. En zo kreeg de geschorste  profeet Noël Goossens gelijk: “Typisch een 0-0 wedstrijd en wie er eentje scoort die wint”  

Er viel niet veel te genieten op een slecht en hobbelig veld, met ook nog eens een straffe westenwind. Bij GJS zijn ze blij, dat er in het najaar een kunstgrasveld aangelegd wordt op het hoofdveld en de tegenstanders ook. Het werd een “hotseknotsbegonia” wedstrijd en een loterij wie er aan het langste end zou trekken. Voor rust had EBOH een licht veldoverwicht en een harde voorzet van Ricardo van de Merwe werd net over geschoten door “GJS verdediger” Jonas van Bakel. Aan de andere kant schoot de beste GJS’er, Quincy Bartens, een paar keer de bal op het doel van EBOH, maar om Jan Arie Kouwenhoven te passeren, is meer voor nodig.

Na rust een zelfde spelbeeld totdat Ricardo van de Merwe een identiek tikkie breed van Mitchell Rovers eerst met een afzwaaier naast schoot en nauwelijks een minuut later wel prachtig raak mikte. Daarna volgde een hectische fase waarin GJS alles in de strijd gooide om gelijk te maken. Het schreeuwde om een strafschop na een duel tussen de prima spelende Jeremy Boshart en de vallende Quincy Bartens, maar de uitstekend leidende jonge scheidsrechter Kevin Konings liet gedecideerd zien dat de bal gespeeld werd.
Er volgde ook nog een aantal gevaarlijke vrije trappen op de rand 16, maar EBOH bleef overeind. De mooiste kans op de gelijkmaker was voor invaller Taoufik Benyahia, maar hij kopte over.

Door blessures en omdat de bal vaak in de sloot lag, kwamen er 10 minuten bij, maar ook die overleefde EBOH, zodat “want EBO is zo prachtig” tot ver in de omtrek te horen was in Dalem. Patrick Stok had een glimlach van oor tot oor: “Een prachtig resultaat, al kon het voetballend beter. Het was allemaal erg onrustig aan de bal, maar daar had GJS gelukkig ook last van. Het was wederom flink puzzelen voor Jeff en mij, want dinsdag hadden we nog maar 8 man. Naast de nodige blessures en schorsing voor Noëll hadden we met Ricardo Heuverling en Junior Calmera ook 2 vakantiegangers. Dat puzzelen blijft, want Stephen Emelina en Ricardo van de Merwe hebben ook een vakantie geboekt en we hebben er weer blessures bij”.

De met gekneusde ribben kampende Joey Steenbakker viel nog in voor de geblesseerde Furkan Kaya en genoot van de zege: “Echt mooi deze, puur op karakter, geweldig hoe Stephen Emelina weer speelde. Hij is de enige in de regio die kopduels wint van Ruud Bos.
Ik heb zelf amper adem en maar 1x getraind de laatste 4 weken, dat is te weinig en ik ga er dinsdag weer tegenaan”. Eindelijk vreugde in Dalem, want resultaat bij GJS was er zelden in het verleden. Teleurstelling was er ook. Jimmy Pieper moest er voor de rust al uit, doordat zijn knie het weer eens begaf. Hij heeft al een kruisbandoperatie achter de rug, maar de band heeft te veel ruimte. “Ik denk dat ik er maar mee stop” zo sprak Jimmy na afloop pijnlijk.
En dat is natuurlijk triest als je 25 bent en zo graag tegen een balletje trapt.
Ondanks al het personele leed staat EBOH op een keurige 3de plaats en het mooie aan de ploeg is dat wie er ook in de basis staat er altijd geknokt wordt voor iedere meter en persoonlijke duels gewonnen worden en dat is de basis voor resultaat.

Volgende week  Altena uit en ook tegen die ploeg heeft EBOH het altijd lastig, maar wie weet……

 GJS – EBOH 0-1 (0-0)

’67 Ricardo van de Merwe 0-1

Scheidsrechter: Kevin Konings

Opstelling:
Jan-Arie Kouwenhoven, Mitchell Rovers (Roy Tuinder), Ricardo van Yperen (Nick van Wijngaarden), Stephen Emelina, Leroy Verkerk, Jeremy Boshart, Jordi Fok, Jimmy Pieper (Furkan Kaya)(Joey Steenbakker), Wesley Ebbers, Ricardo van der Merwe, Haris Brzac

Wissels: Kevin van Meerkerk (res.keeper), Paul Reijnders
Staf: Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal