EBOH dendert na rust over Sleeuwijk heen

In een uitstekende 2de helft stuurde EBOH Sleeuwijk van het kastje naar de muur en met 4-1 kwamen de gasten nog goed weg.

De opening was ook van hoog niveau met deze keer Wesley Ebbers als diepste aanspeelpunt op de plaats van de geschorste Noël Goossens. De met een steek weggestuurde Furkan Kaya kreeg al snel een prachtige kans, maar doelman Corné Dekker kreeg er zijn vingertoppen nog tegen. Daarna was het wel raak toen Wesley Ebbers de bal panklaar legde voor Leroy Verkerk, die de raad van de supporters “Schieten maar” perfect opvolgde en de bal verdween vanaf 20 meter in de bovenhoek.
Daarna waren er nog een paar gevaarlijke momenten, maar Ricardo Heuverling en Haris Brzac konden niet afdrukken. Pech voor EBOH was dat Jeremy Boshart met een hamstringblessure het veld moest verlaten. Dat betekende na 6 wedstrijden toekijken eindelijk de rentree van Junior Calmera.
Wesley Ebbers zakte een linie terug en gek genoeg was EBOH daarna de weg kwijt en combineerde Sleeuwijk er vrolijk op los richting het doel van Jan Arie Kouwenhoven. De gelijkmaker hing in de lucht en kwam er ook. Lennard Pierhagen kon van dichtbij inschieten.

Na rust stond de organisatie weer als een huis en golfde de ene na de andere aanval op het doel van Sleeuwijk af. Junior Calmera ging op avontuur en bekroonde zijn rentree met een laag schot in de hoek dat Corné Dekker te machtig was. Daarmee was de koek nog niet op, want de door Leroy Verkerk weggestuurde Haris Brzac had een prachtige lob in huis over de weifelende Corné Dekker (zal ik wel, of niet?), die een slechte middag beleefde in Dordrecht. De 4-1 kwam van de voet van Ricardo van de Merwe na weer een voorzet van Leroy Verkerk. Hij was ook nog dicht bij 5-1, maar kopte op de paal na een uitglijder van Corné Dekker.

Na lang blessureleed waren er ook weer speelminuten voor Ricardo van Yperen, die zijn rentree bijna bekroonde met een doelpunt. Zijn schot belandde op de paal. Ook Jimmy Pieper mocht aan het grote werk ruiken. Allemaal positief nieuws, maar daar stond tegenover dat Jeremy Boshart, Mitchell Rovers en Furkan Kaya het veld met blessures moesten verlaten. Joey Steenbakker deed zelfs helemaal niet mee door gekneusde ribben.
Gematigd optimisme bij trainer Patrick Stok die de gelukwensen dankbaar in ontvangst nam: “Zo komen er weer 3 terug en zo zijn we er weer een paar kwijt. Er gaan er ook nog op vakantie, dus het blijft puzzelen voor Jeff en mij. We kwamen voor rust in de problemen, omdat we te veel de lange bal speelden en ruimte weg gaven. Dat hebben we in de rust omgezet en toen zijn we goed gaan voetballen met een mooie overwinning als resultaat” .

Voor Sleeuwijk ziet het er allemaal wat somberder uit. De afstand tot een veilige plek liep op naar 8 punten. Teammanager Danny Biemans vond dat zijn ploeg voor het eerst dit seizoen weinig te vertellen had op het veld.” We hebben veel punten ongelukkig verloren, wat dacht je van de 2-3 thuis tegen jullie toen we 10 minuten voor tijd nog met 2-0 voor stonden en vorige week 0-1 tegen SVW door een eigen doelpunt vlak voor tijd. Maar nu werden we de 2de helft helemaal weg gespeeld. We misten vandaag wel achterin de lange (“wethouder”) Ruben Siland met een blessure en de bij de landmacht werkzaam zijnde vleugelspits Maik Kemmeren, maar dan nog moeten we meer laten zien dan we nu gedaan hebben”. En verder was het heerlijk om weer eens een scheidsrechter te hebben die geen kaarten nodig heeft om de baas te zijn op het veld.
Michel van de Luitgaarden uit Sliedrecht had een prima interactie met spelers en publiek en liet zo nodig zijn assistenten staan als hij het beter zag. ”Ik had wel een paar kaarten kunnen geven, maar besloot om het vermanend op te lossen en dat heeft gewerkt, want er was veel respect voor elkaar”. Zo sprak de leidsman, die met een aantal goede rapporten op de nominatie staat om te promoveren naar de hoofd- en 1ste klasse.

Opa Leen Verkerk was dik tevreden over zijn kleizoon Leroy. “Hij heeft het prima gedaan met een goal en 2 assists”. En zo was het en daarmee werd Leroy “man of the match”. Volgende week speelt EBOH uit bij GJS, waar weinig resultaat is geboekt in het verleden, maar wie weet zorgt de equipe van Patrick Stok en Jeffrey Monster weer voor een positieve verrassing. ”Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst” Voorlopig draaien we met een 3de plaats goed mee, al is de afstand tot plek 11 maar 6 punten!

EBOH – Sleeuwijk 4-1 (1-1)

‘6 Leroy Verkerk 1-0
‘33 Lennard Pierhagen 1-1
’51 Junior Calmera 2-1
’70 Haris Brzac 3-1
’76 Ricardo van de Merwe 4-1

Scheidsrechter: Michel van de Luitgaarden

Opstelling:
Jan-Arie Kouwenhoven, Mitchell Rovers (Ricardo van Yperen), Stephen Emelina, Leroy Verkerk, Jeremy Boshart (Junior Calmera), Ricardo Heuverling, Furkan Kaya (Jimmy Pieper), Wesley Ebbers, Ricardo van der Merwe, Haris Brzac

Wissels: Julian van Duren (res.keeper) Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Peter Broere
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal