EBOH 1 voelt zich bestolen in derby tegen GSC/ODS 1

EBOH ging in blessuretijd met 2-1 onderuit tegen de dit seizoen verrassend sterk opererende stadgenoot GSC/ODS.
EBOH trainer Marco ten Braak vervulde de rol van Ronald Koeman enkele weken geleden na de wedstrijd tegen FC Twente met  toen een negatieve hoofdrol voor scheidsrechter Gözübüyük. ”Normaal gesproken zeg ik niks over scheidsrechters, maar deze man beïnvloedt de uitslag van de wedstrijd wel heel nadrukkelijk. We moeten hier winnen met 2-1 in plaats van verliezen. Eerst onthoudt hij ons een zuivere strafschop nadat Mo Salman onderuit geschoffeld wordt in de 16. Dat is dan ook nog eens een rode kaart door het ontnemen van een zuivere doelkans. Daarna laat hij een zuivere buitenspelsituatie door gaan, waardoor Kevin Sprangers de 2-1 binnen kan schieten.  Onze grensrechter staat keurig te vlaggen, maar hij negeert hem volledig. En als aan de andere kant Frans Stal juk onder zijn armen heeft, fluit hij al voor buitenspel. Dat mag allemaal best, maar doe het dan ook als Jan Scheurwater een keer vlagt”, aldus Marco ten Braak, die zijn ploeg beter zag presteren dan aan de Schenkeldijk, toen GSC/ODS verdiend met 1-3 won.  De negatieve hoofdrol was deze keer voor scheidsrechter Laros.

Marco ten Braak hield in de basis vast aan de ploeg die een goeie serie neergezet had en had met Remy Holster, Ricardo van de Merwe, Patrick Welts en Jordi van Dyck een uitstekende bank.
Bij GSC/ODS ontbrak Jeffrey Gooshouwer. De beginfase was voor het altijd hard werkende GSC/ODS, maar EBOH overleefde de storm met wat halve kansen en een kopmogelijkheid voor Wesley van de Wiel. Aan de andere kant eindigde een inzet van Mo Salman net naast het doel van Joris Moesman.
Op het moment dat EBOH de wedstrijd aan het overnemen was, viel toch een goal voor GSC/ODS.
Een snel, niet op de juiste plaats genomen vrije trap, eindigde in een lage voorzet, die ongelukkig geraakt werd door Rayvano van de Merwe. De bal verdween tergend langzaam via de paal achter de lijn van Donny van der Laars. EBOH antwoordde direct via een inzet van Gijs Bregman, maar aanvoerder Stephan Vermeulen kon op de lijn redding brengen.

Na rust was EBOH de baas op het veld en moest GSC/ODS zich beperken tot spaarzame counters. Wesley Ebbers was dichtbij de gelijkmaker na een voorzet van Frank Teunissen. Vlak hierna moest hij zich laten wisselen voor Remy Holster, doordat zijn arm (weer) uit de kom schoot.  Het eerste balcontact voor Remy Holster was bijna meteen raak. Hij kreeg een uitstekende kans, maar knalde over. Aan de andere kant kreeg GSC/ODS nog een mooie kans. Roald Wetselaar schoot op de paal en de rebound van Germien Angelista  ging over. Mo Salman kreeg uit een pass van Ricardo van Yperen ook nog een mooie kans.

Uiteindelijk moest aanvoerder Leroy Verkerk er aan de pas komen om de gelijkmaker aan te tekenen.
“Ik zag ze zoveel kansen missen, dus ik denk ik ga maar een keer naar voren” Na een solo van Ricardo van de Merwe belandde de bal na een stuit voor de linker van Leroy en zonder na te denken schoot hij de bal in de hoek. EBOH rook de winst en GSC/ODS wankelde, maar bleef overeind met behulp van scheidsrechter Laros.
Vriend en vijand waren er over eens dat de vrij doorgelopen Mo Salman met een forse tackle zonder de bal te spelen onderuit gehaald werd. Rood en  een strafschop was het logische gevolg, maar scheidsrechter Laros  liet doorspelen.  Daarna leek de wedstrijd gelijk te eindigen, maar een gemakkelijk gegeven vrije trap werd door Dennis Groeneweg naar 3 buitenspel staande medespelers geplaatst en  uiteindelijk door Kevin Sprangers binnen geschoten.
Scheidsrechter Laros negeerde het vlagsignaal en alle protesten.  En zo kwamen de 3 punten terecht bij de ploeg die er het minste recht op had, maar er wel heel blij mee was. Het algemeen commentaar van de GSC/ODS’ers: “we zijn vandaag goed weggekomen”.

De EBOH ‘ers mopperden en likten hun wonden.  Er was wel een opmerkelijk verschil met Twente – Feyenoord. Er werden geen vernielingen verricht aan de accommodatie, de winnende stadgenoten werden  gefeliciteerd en na afloop werd er gezellig samen een consumptie genuttigd. De derby verliep verder uiterst sportief en zo hoort het ook.

GSC/ODS – EBOH                                                                          2-1

’37          Rayvano van de Merwe               (eigen doel)     1-0
’70          Leroy Verkerk                                                                 1-1
‘90+3     Kevin Sprangers                                                             2-1

Hier meer foto’s