EBOH verslaat DFC in laatste oefenwedstrijd voor competitiehervatting

Op de koude zaterdagmiddag ontving EBOH zijn rivaal van oudsher, DFC. Eerder dit seizoen slaagde EBOH er al in om de gastheer van het Ger Hüsen Toernooi te verslaan. In de finale werd het 3-4 in het voordeel van de Rood-Zwarten. Deze verdeling van zeven doelpunten tussen de twee historierijke Dordtse clubs blijkt een terugkerend thema: aan de Schenkeldijk won EBOH wederom met vier doelpunten tegenover drie treffers van DFC.

In het eerste kwartier leek EBOH een monopolie te hebben verkregen op het balbezit. Toch wist de ploeg slechts eenmaal raak te schieten in de eerste helft. De vele kansen gingen naast, over, of zelfs dusdanig ver over dat supporters op ‘het dijkje’ hun versnaperingen afhandig werden gemaakt door een verdwaalde bal (“Dokken, Goossens!”, aldus gedupeerde Johan Meyster). Even later was het dan toch raak: na twee knappe reddingen van DFC-doelman Daniël Jansen op een inzet van Ricardo van de Merwe en een kopbal van Noël Goossens wist Ricardo Heuverling uit de rebound de score te openen. DFC slaagde er echter nog voor rust in de stand gelijk te trekken aan de hand van een spaarzame uitbraak waar zowel de EBOH-defensie als keeper Robert de Bruin geen antwoord op hadden.

Bij aanvang van de tweede helft leek er voor EBOH wederom weinig aan de hand. EBOH had veelal de bal en zocht weer voortdurend de aanval. Die krachtsverhouding drukte zich ook uit in de score. Uit een gevaarlijke vrije trap van Maikel Steenbakker wist Noël Goossens van dichtbij binnen te werken: 2-1.

Vreemd genoeg leek alles bij EBOH vlak na de uitgebreide voorsprong spontaan mis te gaan. Wegens matig verdedigen van de thuisploeg kwam DFC in een half uurtje tot meer kansen dan in de gehele eerste helft. Twee van die kansen wist de Dordtse rivaal ook daadwerkelijk te benutten, en dus keek EBOH richting het einde van de tweede helft tegen een 2-3 achterstand aan.

Aangestuurd door een ietwat gefrustreerde Jeffrey Monster rechtte de Rood-Zwartten toch enigszins de rug en keerde er weer wat rust in het spel terug. De meer dan welkome gelijkmaker viel uit wederom een gevaarlijke spelhervatting van Maikel Steenbakker. Ondanks dat de ‘vrije trappen-specialist’ van EBOH de bal initieel in de muur joeg, knalde hij de rebound vanaf de rand van het strafschopgebied snoeihard langs alles en iedereen in het net. Na deze goal leek de wedstrijd ook even in een remise te eindigen, maar in de absolute slotfase sloeg EBOH nogmaals toe. Na een discutabel moment in de ’16’ van DFC, met als primaire betrokkenen Noël Goossens en twee DFC-verdedigers, wees arbiter Jester Francisca naar de stip. Niet uit zijn concentratie gehaald door het grotesk DFC-protest schoot de aanvoerder van EBOH feilloos binnen: de tweede goal van Noël en de winnende voor EBOH was een feit.

Volgende week, op zaterdag 20 januari, wacht om 15:00 uur in Stadspolders een wedstrijd waar lang naar is uitgekeken: de derby tegen koploper Oranje Wit in de 2e klasse F. Tot dan, EBOH’ers!