Veelbelovende selectie pakt 1ste prijs


De mooie beker voor de winnaar van het Ger Hüsen toernooi bleef eindelijk een keer niet bij de gastheren, maar krijgt een ereplek op de Schenkeldijk. DFC wist in de laatste jaren telkens van EBOH te winnen, maar nu bleven de Rood Zwarten met 3-4 aan de goede kant van het fraaie nieuwe scorebord.

De uitslag laat zien dat het beslist geen makkie was. De jongens zagen er overigens wel geweldig uit in het door Jako ontworpen zwarte uittenue, maar het spel liet nog wat te wensen over. Op donderdagavond gaf EBOH nog een voetbalshow weg tegen FC Dordrecht amateurs. Na een 3-0 ruststand door een wereldgoal van Ruben Retel en 2 van Rayvano van de Merwe, was in de 2de helft de beer los met een regionaal of (inter)nationaal record van 7 doelpunten in 1 helft van Jerry van Ingen. Volgens horen zeggen zelfs 3 binnen 3 minuten en als je net als uw verslaggever iets te lang in de kantine bleef hangen (boeiende discussies) had je er al 4 gemist. De andere goaltjesdief Rayvano van de Merwe bracht zijn totaal op 5 en Wesley Ebbers schoof er nog ééntje binnen. Nu moet gezegd worden dat FC Dordrecht am. in de persoon van Djemy Pietersz een uitstekende doelman had in de 1ste helft, maar hij moest zich laten vervangen doordat hij te veel last had van hielspoor. Het lag niet alleen aan de keeper, volgens de teammanager van FC D.: “In plaats van schieten uit alle standen speelde EBOH het in de 2de helft veel beter uit”.

Opvallend genoeg was er geen aandeel voor topscorer Noël Goossens, die de 1ste helft meespeelde en “slechts” de lat raakte.  Hij had zijn kruit gespaard voor de finale tegen DFC. Met 3 doelpunten was hij weer de grote man. Twee van de drie waren wel uit een penalty, want zoals bekend beschikt DFC over een uitstekende doelman Daniël Jansen. Bij de eerste werd Jerry van Ingen onderuit geschoffeld en bij de 2de hield een DFC’er wat al te opzichtig Noël in de houdgreep. Maar DFC beschikt over een aardige ploeg, die best een rol van betekenis zal gaan spelen in de 3de klas met heerlijke derby’s tegen Wieldrecht en GSC/ODS. Zij kwamen 2x knap terug door Okan Arslan, die een vrije doortocht bekroonde met een schuiver in de hoek en door Tonnie Stok die de 2-2 binnenkopte uit een hoekschop. De laatste 10 minuten waren voor EBOH. Na een geweldige scrimmage met paal, lat, bal van de lijn, tegen de keeper, hetgeen vele oeh’s en aah’s uitlokte bij het ruim opgekomen publiek, was het Noël Goossens die het net vond. Maikel Steenbakker scoorde de 2-4 uit een vrije trap, en was wel zo eerlijk na afloop: “Ik wilde hem met links op het hoofd van Noël leggen, maar die kon er net niet bij, waardoor Daniël Jansen op het verkeerde been stond en de bal lekker in het zijnetje viel”. Het slotakkoord was voor Okan Arslan, die eerst niet voorbij doelman Robert de Bruin kwam, maar in de rebound wel.

Doordat de vrouw van Jan Arie Kouwenhoven op het punt staat van bevallen mocht de uit Groningen afkomstige doelman Robert de Bruin het doel verdedigen. “Mijn 1ste prijs bij EBOH. Voor de strafschoppen bij gelijke stand was ik niet bang geweest. Bij mijn vorige club Zuidhorn heb ik geen strafschoppenserie verloren”. De gebroeders van de Merwe waren met de familie een weekendje weg, zodat het dit keer van het duo Goossens/van Ingen moest komen in de voorhoede. Met de topscorers van EBOH, (ex)Dubbeldam en (ex)Emma beschikken de Rood Zwarten over veel scorend vermogen. En ook de andere aanwinsten Ruben Retel, Maikel Steenbakker, Calvin van der Holst, Patrick Stoel en Damian Gerde zijn versterkingen gebleken. Een mooie puzzel, vindt Patrick Stok, die samen met Jeffrey Monster nog niet het achterste van hun tong laten zien.

“Vandaag liep het wat moeizaam. Te laag tempo en te veel balverlies. Je ziet dat we moeite hebben op een stroperig grasveld. Op kunstgras loopt het allemaal wat lekkerder. In de voorbereiding krijgt iedereen zijn kans en in de beker gaan we aan de basis werken”. De beker werd met een glimlach door voorzitter Ad Heysman uitgereikt aan Noël Goossens. Hij keek tevreden om zich heen met een volle bak in de kantine en er buiten. Voetbalminnend Dordrecht had elkaar gevonden in een uitstekende 3de helft. De droomfinale was uitgekomen en met de loting voor gecalculeerd. Maar dan mogen er geen verrassingen komen natuurlijk. Een reprise komend weekend ligt voor de hand. Op donderdag EBOH – Emma en DFC-Dubbeldam en op zaterdag de finales. Met 4 Dordtse ploegen belooft het op voorhand weer heel gezellig te worden.

DFC – EBOH                         3-4       (1-1)   

’25       Noël Goossens                     0-1
’34       Okan Arslan                          1-1
’55       Noël Goossens                     1-2
’57       Tonnie Stok                           2-2
’80       Noël Goossens                     2-3
’85       Maikel Steenbakker             2-4
’89       Okan Arslan                          3-4      

 Scheidsrechter: Sjaak de Wild

Door Fred van Dongen

EBOH won afgelopen zaterdag het Ger Husen Toernooi van DFC door in de finale de gastheer met 3-4 te kloppen. In de troostfinale bleef RCD met 2-1 de baas over buurman FC Dordrecht Amateurs.

*DFC – EBOH 3-4  
Het was de tweedeklasser alles aan gelegen om weer eens het toernooi van derdeklasser DFC te winnen. Dat lukte maar kostte wel de nodige inspanning. Voor EBOH scoorden Noël Goossens (3x waarvan 2x met een strafschop) en Maikel Steenbakker uit een vrije trap. Het was Maikels eerste goal in het EBOH-shirt. Lacherig vertelde hij na afloop ‘dat hij niet van plan was direct op goal te schieten maar eigenlijk Noël Goossens zocht’. Maikel, die in de pauze binnen de lijnen verscheen, vond het verder ‘een rommelige finale’. Om optimistisch af te ronden met ‘we willen beter en kunnen ook beter. Komt wel’.

Een verrassend goed acterend DFC zag Okan Arslan (2x) en Tonnie Stok scoren. De laatste, overgekomen van Wieldrecht, blikte terug: ‘Je weet dat als je zelf druk gaat zetten, je door EBOH meteen uiteen wordt gespeeld. Daarop hebben we onze tactiek afgesteld. Dat ging allemaal goed voor rust. Door wissels en zo ging dat na rust wat minder. Toch is drie keer scoren tegen EBOH niet verkeerd. Ik denk daarom dat we in het nieuwe seizoen best wat leuks kunnen gaan doen in de derde klas’.

Met een slimme tactiek probeerde DFC-trainer Danny Sleegers het gevreesde EBOH-aanvalsduo Noël Goossens en Jerry van Ingen te neutraliseren. Het tweetal dus te laten bewaken door de routiniers Colin Reening en Mahyar Zarrinfekr werkte in elk geval voor rust prima. En voor het geval dat bleek doelman Daniel Jansen weer een uitstekende achtervanger.

EBOH’s overwicht was zodoende grotendeels gebaseerd op de regelmatig opstomende vleugelverdedigers Ricardo Heuverling en Furkan Kaya. Halverwege het eerste bedrijf zette Noël Goossens niettemin EBOH vanaf de elfmeterstip op 0 -1 nadat Jerry van Ingen was gevloerd. Wellicht door wat overmoed bij EBOH (dat overigens de broers Ricardo en Rayvano van de Merwe miste evenals doelman Jan Arie Kouwenhoven wiens vrouw elk moment kan bevallen) durfde DFC zowaar enkele malen de neus uit het raam te steken. Een door invaller-doelman Robert de Bruin (overgekomen van het Groningse Zuidwolde) knap tot hoekschop verwerkte inzet van Mike van de Pol moedigde DFC verder aan. Zodat de gelijkmaker van Okan Arslan vlak voor rust niet echt uit de lucht kwam vallen (1-1).

In het tweede bedrijf traden beide ploegen met diverse wisselspelers aan. Zo keerde Joey Steenbakker terug in het hart van de EBOH-defensie. Niettemin bleef het duel boeien. Uit een nieuwe strafschop zette Noël Goossens EBOH weer op voorsprong. Nog geen twee minuten later kopte Tonnie Stok uit een hoekschop de 2-2 binnen wat de amusementswaarde van het duel nog verder verhoogde. Uiteindelijk kon EBOH de toernooibeker mee naar huis nemen. Goals van andermaal Noël Goossens en Maikel Steenbakker overtroefden de fraaie derde DFC-treffer van opnieuw Okan Arslan (3-4).