EBOH verliest van v.v. Rijsoord

EBOH heeft haar eerste officiële duel van het seizoen 2012/2013 verloren. In het kader van bekertoernooi liep EBOH tegen een zware nederlaag op tegen v.v. Rijsoord.

Al na twee minuten profiteerde Rijsoord van geklungel in de Dordtse verdediging. Rijsoord maakte het de doelman van EBOH bijzonder lastig waarna een speler van Rijsoord er uiteindelijk in slaagde om de bal vanaf de achterlijn terug te leggen op een inkomende teamgenoot. Vervolgens werd de bal vanaf de strafschopstip eenvoudig in het lege doel getikt, wat de 1-0 betekende. Tien minuten later aarzelde een verdediger van Rijsoord niet toen hij de bal vanuit een corner in een keer op het doel kon werken: 2-0. Op wat speldenprikjes na kwam EBOH niet tot kansen. Ondanks de hitte probeerde EBOH het spel te maken.

Dat spelbeeld hield aan in het tweede bedrijf. De Dordtenaren zochten naar de aansluitingstreffer en kregen hier zowaar ook kansen voor. Toch was het Rijsoord dat met enkele levensgevaarlijke uitbraken het meeste recht had op de derde treffer van de wedstrijd.

EBOH bleef zodoende nog enigszins in de wedstrijd en maakte na een overtreding van de back binnen het zestienmetergebied de aansluitingstreffer vanuit een strafschop. Milan Bax verschalkte vanaf de stip doelman Rietbroek.

Verder kwamen de Dordtenaren niet. Tien minuten voor tijd werd EBOH-doelman Braun omspeeld, waarna de wedstrijd in het slot werd gegooid 3-1. Een solo van een Rijsoord verdediger bracht de thuisploeg zelfs nog op 4-1. Op het middenveeld ontdeed de speler van de thuisploeg zich van vier EBOH-ers en omspeelde eveneens de Dordste doelman, waarna hij de bal in het lege doel kon tikken.

In de slotminuut kwam er nog bijna de vijfde Rijsoordse treffer, echter de lob belandde via de paal buiten het vijandelijke doel. De manschappen van trainer Ries Fok kunnen terugkijken op een zware en vooral warme eerste bekerwedstrijd.

Bron: v.v. Rijsoord