EBOH veel sterker dan Unitas

Na de nodige wisselvallige resultaten was EBOH er op gebrand deze zaterdagmiddag de punten aan de Schenkeldijk te houden. Uiteindelijk slaagde de ploeg van Ries Fok daar in. Met een relatief eenvoudige 3-1 overwinning was EBOH een maatje te groot voor Unitas.

Met de jeugdige Danny Wessels als vervanger van de geschorste Donny v.d. Laars op doel begon EBOH aan de wedstrijd. In de openingsfase kabbelde de wedstrijd op en neer. Uiteindelijk was Unitas er na ongeveer kwartier spelen dichtbij om de score te openen. Een schot belande op de paal, waarna de rebound met een fantastische reflex door Danny Wessels werd gekeerd.

De eerste helft was van beide ploegen niet al te best. Toch was het vlak voor rust 1-0. Ricardo van Yperen wist de bal nog net voor de rust tegen de touwen te krijgen.

Na de rust kwam EBOH feller uit de startblokken. En dat leidde tot kansen. In de 55e minuut was het Patrick Welts die in eerste instantie werd teruggefloten nadat hij had afgerond, de scheidsrechter gaf geen voordeel. De vrije trap die volgde werd in eerste instantie nog gekeerd, maar uiteindelijk was het Ronald Plaisier die alsnog de 2-0. binnenschoot. Een klein kwartier later was het Patrick Welts die alsnog zijn doelpunt meepikte en de 3-0 binnenschoot.

Eén minuut later had EBOH een uitgelezen mogelijkheid om de score nog verder uit te breiden, maar de penalty die volgde was niet aan Remy Holster besteed. Deze werd door de doelman gekeerd. De punten zaten eigenlijk al in de tas en de wedstrijd werd uitgespeeld, met invaller Marc Pirone als gelegenheidsspits. Toch kreeg Unitas nog een eretreffer. Vlak voor tijd mochten zij nog aanleggen voor penalty. Ondanks dat de EBOH-doelman nog dicht in de buurt kwam, werd het nog 3-1.