EBOH 2 met de hakken over de sloot langs Papendrecht 2

Om in het spoor van DFC 2 te blijven, moest EBOH 2 na de 1-0 nederlaag vorige week tegen Drechtstreek 2 winnen. In een uitermate spannende pot, trok EBOH 2 uiteindelijk ook aan het langste eind 3-2 voor de Dordtenaren.

Na de pijnlijke nederlaag van vorige week was EBOH er op gebrand de thuiswedstrijd van deze week te winnen. Al snel na de aftrap leken de roodzwarten toch niet wakker te zijn. Noch geen 2 minuten waren er gespeeld toen de defensie leek te slapen en Papendrecht gemakkelijk tot op de 11-meter mocht combineren en afronden.

De tegengoal bleek EBOH toch weer nodig te hebben om wakker te worden. En zoals wel vaker was het niet gek veel later weer gelijk. Uit een ingestudeerde vrije trap maakte Yavuz Güler alweer zijn 16e goal van het seizoen. De bal ging rechts langs de muur, buiten bereik van de doelman.

Daarna volgden vele mogelijkheden op een voorsprong voor de thuisploeg. Rogier Mutter kwam vrij voor de keeper, maar raakte de bal verkeerd. Dennis de Graaf raakte het been van de keeper. En ook Yavuz Güler kreeg de bal niet nog eens in het net. Maar zoals wel vaker in het voetbal, als de bal aan de ene kant niet valt, valt die aan de andere kant. En zo was het Papendrecht dat net voor rust vanuit de voorzet wist te scoren. 1-2. Een dreun vlak voor rust.

Na de theepauze kwam de thuisploeg weer moeizaam in de wedstrijd. Gelukkig hield doelman Joey Hughes de ploeg in de wedstrijd met een prachtige redding. Het spelverloop in de tweede helft werd rommeliger en rommeliger. Bij een corner werd uiteindelijk Hurvuijne “Broertje” Walle naar de grond geduwd, een penalty. Tot ontzetting van Papendrecht, dat vond dat de hoekschap achter de lijn was geweest. De uitleg van de uitstekend fluitende scheidsrechter was dat de bal niet achter de lijn was geweest, hij stond immers zelf op de achterlijn, en daarnaast was de overtreding al ingezet voordat de bal überhaupt was genomen. Wie anders dan Yavuz Güler mocht aanleggen voor de gelijkmaker. Ook deze kans liet hij niet onbenut. 2-2.

Inmiddels was Randy Camfferman in de ploeg gekomen voor de moegestreden Ali Er. Mo Zaada verving de geblesseerde Erik Peters. Vooral invaller Randy Camfferman maakte een ijzersterke indruk. Normaliter spits, nu als invaller een kilometer vreter die overal tussenzat. Die inzet en mentaliteit als invaller werd beloond. Uiteindelijk via de rebound mocht Randy de 3-2 binnentikken. De winnende zo zou later blijken.

Na ruim tien minuten billenknijpen en nog een prachtige bal van Sietse Schuurman op de lat kwam de wedstrijd tot een einde. Maar niet voordat Johan Gerlach nog na het nodige blessureleed zijn rentree mocht maken.